Tänavune French Open on harukordne, sest esimest korda 16 aasta jooksul jäeti esmaspäeval kõik ühe päeva matšid vihma tõttu ära. Selget ilma pole Pariis nendel nädalatel praktiliselt näinudki. Tihti tuleb tennisistidel mängida tibutava vihma käes.

Kui Tšehhi parim meestennisist Tomaš Berdych võttis asja naljaga ning palus Twitteri vahendusel austraallastel prantslastele üks katus saata, sest neil on neid Melbourne'i väljakutel ju kolm, siis üllatuskaotused saanud WTA edetabeli teine ja kuues number olid märksa pahuramad.

"Keegi ei hooli mängijatest. Mind ei huvita, et ma täna kaotasin, aga ma võinuks äärepealt selga vigastada - see on suur probleem! Väljak polnud heas korras. Pallid olid läbimärjad. Sellistes oludes on keeruline tennist mängida," ütles rumeenlanna Halep, kui oli kaotanud austraallannale Samantha Stosurile 6:7 (0), 3:6.

Poolatar Radwanska kaotas 6:2, 3:6, 3:6 maailma 102. reketile Tsvetana Pironkovale ning vigastas matši jooksul veidi kätt.

"Ma olen lihtsalt üllatunud ja vihane, et me peame vihmas mängima. See ei ole mingi 10 000 dollari turniir, vaid suur slämm. Kuidas nad saavad lasta meil vihmaga mängida? See ei ole lihtsalt võimalik. Teise seti mängisime praktiliselt ainult vihmaga. Ma ei usu, et neid huvitab, mida meie arvame. Neid huvitavad hoopis teised asjad," põrutas Radwanska.

Üllatusvõidu saanud Pironkova nägi asju teises valguses: "Me oleme pidanud mängima igasugustes tingimustes. Kui väljak pole kõlbulik või on näiteks libe, katkestavad nad kohe matši. Aga täna pidas väljak vastu, see oli okei, me võisime mängida ja seda me ka tegime."

French Open on ainus suure slämmi turniir, mille peaväljakul teisaldatav katus puudub.