Kohtumist alustas paremini noor kanadalanna, kes alustas finaali servimurdega. Kuna kumbki rohkem esimeses setis oma servi ei kaotanud, võitiski Andreescu esimese seti 6:4.

Teises setis sai Kerber mängu paremini sisse. Seisul 2:1 võitis sakslanna Andreescu geimi ning pääses 3:1 ette. Sarnaselt esimesele setile teises rohkem murdeid ei toimund ning Kerberi sai kirja teise seti võidu numbritega 6:3.

Kolmas sett möödus samuti tasavägiselt. Seisult 2:2 sai sakslanna servimurdega ette, ent Andreescu vastas kohe omapoolse murdega. Kanadalanna võitis järgnevad kaks geimi ise ning oli 5:3 eduseisus lähedal matši võitmisele, kuid Kerber suutis päästa kõik turniiripallid ja võita ise geimi. Järgmises geimis aga võttis Andreescu oma, murdes taaskord Kerberi servi ning võites kolmanda seti 6:4.

Andreescu näitas kolmandas setis üles tõelist võitlejahinge, kui võitles seti ajal nii käevigastuse kui jalakrampidega.

18-aastane Andreescu servis kaks ässa, Kerber neid kirja ei saanud. Topeltvigu tegi kanadalanna kuus sakslanna kolme vastu.

Andreescu võitis oma karjääri esimese WTA kõrgeima sarja Premier Mandatory tiitli. Kolmekordne suure slämmi turniiri võitja Kerber ühtegi selle sarja turniiri veel võitnud pole.

Nädalat maailma edetabelis 60. kohal alustanud Andreescu peaks uues WTA nimekirjas tõusma koguni 24. reale.

ENNE KOHTUMIST:

Suurepärases hoos 18-aastane Andreescu alistas poolfinaalis maailma kuuenda reketi Elina Svitolina 6:3, 2:6, 6:4. Hämmastav on neiu selle aasta võitude-kaotuste saldo, mis on koguni 27-3.

Seejuures sai Andreescu Indian Wellsi põhitabelisse vaid tänu vabapääsmele. Varem pole sel turniiril wild cardi omanik kunagi finaali jõudnud.

Praegu 60. kohal asetsev Andreescu peaks esmaspäeval avaldatavas WTA edetabelis tõusma esimest korda 35 parema sekka, tiitlivõit kergitaks ta lausa 25 hulka.

Finaalis on aga selge favoriit endine maailma esireket, Angelique Kerber (WTA 8.), kes sai teises poolfinaalis võrdlemisi lihtsa 6:4, 6:2 võidu 23. asetusega šveitslanna Belinca Bencici üle