14. asetusega Kontaveit alustas mängu ebakindlalt ning jäi 0:2 kaotusseisu. Kolmandas geimis suutis eestlanna tagasi murda, kuid seisul 5:4 võitis läbi kvalifikatsiooni põhitabelisse pääsenud Barthel uuesti Kontaveiti pallingu ja pani avasetile võiduka punkti.

Teise seti alustuseks ei suutnud kumbki mängija oma servigeime hoida ning eestlanna pääses 3:1 ette ja hoidis seejärel nappi edu lõpuni.

Otsustava seti kolmandas ja viiendas geimis jättis Kontaveit kasutamata kokku lausa kaheksa murdepalli, ent õnneks tuli seitsmendas geimis kauaoodatud murre ja taas suutis eestlanna eduseisu lõpuni hoida.

Kontaveit lõi 131 minutit kestnud kohtumises seitse ässa, tegi kaks topeltviga (Barthel vastavalt 5 ja 7) ning realiseeris 13-st murdepallist neli (vastane 9-st 3). Mängu üldpunktid jäid viiki 100:100.

Kontaveit kohtub järgnevalt kas kreeklanna Maria Sakkari (WTA 39.) või venelanna Anastasia Pavljutšenkovaga (WTA 36.). See matš peetakse homme.

Kontaveit oli endast viis aastat vanema Bartheliga seni kohtunud ainult ühe korra. Omavahel mängiti eelmise aasta Austraalia lahtistel teises ringis - toona jäi Kontaveit peale skooriga 6:3, 4:6, 6:3.

Rooma turniir on Kontaveidi jaoks olnud eelnevatel aastatel küllaltki edukas. Mullu jõudis ta seal poolfinaali, kui jäi 4:6, 3:6 alla toonasele maailma neljandale reketile Elina Svitolinale. Teel poolfinaali seljatas ta aga toona edetabelis teisel kohal olnud Caroline Wozniacki ning üheksandat kohta hoidnud Sloane Stephensi.