2011. aasta aprillis murdis Bacsinszky jala ning pidi tegema pooleaastase vigastuspausi, kuid naases välja ravimata vigastusega liiga vara võistluskarusselli ning murdus 2012 märtsis taas - seekord probleemiks õlg. Vahele jäid tol aastal nii Austalian Open, Roland Garros kui ka olümpiamängud, kuid 433. edetabelirealt suutis ta end kuidagimoodi murda 185-ndaks.

Pähe hakkasid aga tikkuma lõpetamismõtted. "Ma olin kogu aeg kurb ega teadnud, miks. Mul polnud aimugi, milline mu tulevik välja näeb," on ta ühes varasemas intervjuus rääkinud.

2013. aasta aprillis hakkas ta praktikandina tööle hotelli vastuvõtulauas, et koguda raha septembris algama pidanud hotellimajanduse õpinguteks. Juba peaaegu lõppenud karjääri tõi ree peale tagasi saatuslik e-kiri maikuus French Openilt teatega, et ta on pääsenud kvalifikatsiooniturniirile.

"Ma ei suutnud peaaegu hingatagi. Olin juba oma tennisevarustuse ema juurde ära kolinud, sest ei tahtnud neid enam oma korteris vedelemas näha," rääkis šveitslanna.

Äratuskell oli nii võimas, et 2014. aasta lõpuks oli ta maailma edetabelis tõusnud juba 48. kohale. Tähtsal kohal neiu karjääris on ka Tallinn, mille ITF-i turniiril võidutses ta 2014. aasta veebruaris, alistades finaalis Anett Kontaveidi 6:3, 6:3.

Kokku on Bacsinszky võitnud 12 ITF-i ja 3 WTA turniiri. Suure slämmi turniiri veerandfinaali jõudis ta täna esmakordselt, alistades Kvitova 2:6, 6:0, 6:3.