30-aastane Petkovic tunnistas aastaid tagasi väljaandele Bild, et on oma eluga täiesti puntras. "Paljud inimesed jõuavad kriisi, kui hakkavad 27 või 28-aastaselt oma elu analüüsima. Pole juhus, et paljud muusikud surevad 27-aastaselt," sõnas Petkovic.

Maailma edetabelis 103. kohal asuv tennisist on tänaseks selle kriisi ületanud ja armastab tennist väga, kuid tunnistab, et tippsport seab tema elule ka suured piirangud.

"Ma ei saa näiteks narkootikume tarvitada, kuna ma rikuksin dopingu eeskirju. Ma ei saa alkoholi juua, sest see nõrgestaks minu organismi võimet treeningutest taastuda. Ma ei ole suguelust loobunud, kuid ma tunnen end liiga ebamugavalt või olen liiga häbelik. Ma arvan, et seksi leida pole kerge," rääkis Petkovic ajalehele Blick.

Petkovic lisas, et tal pole oma poiss-sõpra olnud juba seitse aastat ja üheöösuhete leidmine on tema jaoks keeruline. "Kui reisida aasta jooksul 30-40 nädalat, siis on raske leida meest, kes sinu kõrval seisaks."

Sakslanna pole tahtnud seksuaalsuhteid luua ka oma treeneri ja füsioterapeudiga, kes temaga võistlustele kaasa reisivad. "See pole minu jaoks," välistab Petkovic sellise võimaluse.

Karjääri jooksul auhinnarahadena 6,6 miljonit USA dollarit võitnud Petkovic lisas, et õnneks saab ta suurt tuge oma perekonnalt ja sõpradelt.