„Pidasime vastu ja tõime võidud ära,” oli Kanepi võidu üle selgelt rõõmus, kirjutab Eesti Päevaleht.

Esireket peab naiskonna eest väljasolemist oluliseks ja mängib profi tõsidusega, kes oma tööd ei lörtsi.

„Väga ilus algus, nii Kaia kui Maret olid imehästi häälestunud,” rõõmustas Eesti naiskonna treener ja kapten Rene Busch.

Kapteni jaoks on võit sama oluline kui mängijale ja mängupäev ehk raskemgi. Mängija män­gib oma mängu ja saab puhata, kapten juhendab tüdrukuid iga poolte vahetuse ajal, tema tööpäev võib kesta seitse-kaheksa tundi. Lisaks tuleb tal mõelda mänguplaanile.

„Mõlemad tüdrukud te­gid täp­selt seda, millele tähelepanu juhtisin. Nüüd võin öelda: uskusin, et ühe seti peame ehk ära andma, kuid eeldasin, et mängud võidame,” hindas Busch.

Treener teadis, et eriti esinumb­rite mängus on Kanepil vä­ga tõsine vastane: paarkümmend kohta WTA edetabelis pole näitaja, Tsvetana Pironkova pole Ka­nepist nõrgem, kuigi Kanepi edetabelikoht on 24., Pironkoval 44.

Ani, maailma 109. number, sai oma vastaseks 300 kohta tagapool oleva Elitsa Kostova, kuid temagi mängus polnud tulemus enne mängu paigas. Just ten­nise võistkonnavõistlused, nais­tel Föderatsiooni, meestel Davise karikas, on ettearvamatud, kus paberlikud arvestused ei kehti.

Ani pidi esimeses mängus Kostova vastu tooma võidu ja looma Kanepile soodsa fooni. Kui naiskonnal võit all, on naiskonnakaaslastel alati lihtsam.

Kindlus ise

Eesti naiskonna kogenuim, juba 11. aastat FedCupi mängiv Ani oli oma ülesannete kõrgusel. Ta oli kindlam, teravam, targem ja kogenum — need on omadused, millest 18-aastasel Kostoval puu­du jäi.

„Mängu poolest võõras tüdruk, kuigi oleksin teda ennast nagu varem näinud. Surusin ta ära,” märkis Ani pärast kohtumist, mille tulemus oli 6:2, 6:2. „Mul oli ikka pisut vastutust, minu võidu järel olnuks Kaial hea jätkata. Arvan, et Kaia suudab Pironkovat võita, kuigi vastane on väga tugev,” lisas Ani.

Kui Ani oli ees 6:2 ja 4:0, pöördus Busch ümber ja vaatas naiskonna pingil istuva Margit Rüütli poole, näol lai naeratus — esimene punkt on taskus!

Kanepi jäi mängus Pironkova vastu 0:3 taha, loovutades kaks oma servigeimi. Pealtvaatajate nä­gudel võttis maad nõutus. Eest­lanna kogus end, viigistas seisu 4:4 ja 6:6. Kiires lõppmängus oli Kanepi juba kindlam. Pärast kahte Kanepi settpalli viigistas Pironkova punktid 6:6-le, kuid kaks viimast punkti kuulusid eestlannale.

„Tegin endale ise elu raskeks, kui Pironkova kiiresti ette sai. Ent midagi hullu polnud, teadsin, et pole löödud,” kommenteeris Kanepi.

Seti kaotusest oli löödud hoopis bulgaarlanna, kes jäi teises setis taha 1:5 ja kaotas 2:6. Kanepi võimsad löögid olid mõjusamad relvad kui Piuronova kiirus ja nõelavad kontralöögid.

Täna kohtub Eesti Horvaatiaga

•• Täna mängib Eesti Coral Tennise väljakuil kell 16 Horvaati naiskonnaga.

•• Formaalselt on vastane tugevad, asudes FedCupi edetabelis märksa kõrgemal. Tõenäolisem tulemus oleks siiski Eesti võit, mis annaks koha juba laupäevases play-off poolfinaalis alagruppide võitjate vahel.

•• Eilsetes teistes kohtumistes alistas Sloveenia — Austria 2:0, Taani — Valgevene 2:0 ning Rootsi Bosnia 3:0.