Tuulistes oludes ning tund ja 28 minutit kestnud matšis tekkis Nadalil 16 murdevõimalust, millest realiseerida õnnestus 6. Federer kasutas 4-st murdepallist ära 2. Mõlemad lõid 3 serviässa ja tegid 1 topeltvea, kuid Nadali esimene serv õnnestus 82%-liselt, Federeril vaid 59%-liselt. Esimese servi punktidest sai Nadal kätte 68%, šveitslane 62%, teise servi punktidel jäi hispaanlane peale protsentidega 56% - 39%. Nadal lõi 33 äralööki Federeri 25 vastu. Lihtvigu kogunes Nadalil 19, Federeril 34.

Tipphetked:

Mängu võtmehetk oli teise seti üheksas geim, mil Nadal Federeri servi 0:40 kaotusseisust välja tulles murdis ja 5:4 juhtima läks. Pärast seda hoidis ta oma servigeimi nulliga ehk hispaanlasele kuulusid teise seti viimased kaheksa punkti. Kolmanda seti servimurded tegi Nadal seisudel 2:1 ja 4:1.

Hispaanlane jääb finaalivastast ootama paarist Novak Djokovic (ATP 1.) - Dominic Thiem (ATP 4.), kes alustavad mänguga umbes kell 17.

Liivaväljakute kuningaks peetavat ja oma 12. (!) French Openi üksikmängu tiitlit jahtiv Nadal on senise turniiri mänginud võimsalt. Teel poolfinaali on ta kõikide vastaste peale kaotanud vaid ühe seti, kui kolmandas ringis sai temalt seti kätte David Goffin (ATP 29.).

Veerandfinaalis alistas 33-aastane Nadal maailma seitsmenda reketi Kei Nishikori 6:1, 6:1, 6:3. Kohtumine kestis üks tund ja 53 minutit.

37-aastasel Federeril on samuti käsil võimas turniir ja sarnaselt Nadalile on ka tema loovutanud vastastele vaid ühe seti. See juhtus veerandfinaalis, kus ta läks vastamisi kaasmaalase Stanislas Wawrinkaga (ATP 28.). Ülimalt tasavägiseks kujunenud kolm tundi ja 40 minutit kestnud kohtumise võitis Federer 7:6 (4), 4:6, 7:6 (5), 6:4.

Federer ja Nadal kohtuvad omavahel 39. korda. Omavaheline vastasseis on Nadali kasuks, hispaanlane on peal 23:15. Suure slämmi turniiridel on nad kohtunud 12 korda, millest Nadal on võitnud üheksa. French Openil pole kogenud šveitslane senise viie omavahelise kohtumise jooksul veel kordagi suutnud Nadali alistada.

Üldse on Nadal ja Federer liivaväljakutel mänginud 15 korda ning Nadali arvel on nendest 13 võitu. French Openi turniiri võite on Nadalil rekordilised 11, Federeri ainus triumf Prantsusmaa lahtistel pärineb aastast 2009. Nadal sai toona neljandas ringis üllatuskaotuse rootslaselt Robin Söderlingilt.

Kohtumine algab Eesti aja järgi kell 13.50. Teises meeste üksikmängu poolfinaalis on omavahel vastamisi maailma esinumber Novak Djokovic ja neljas reket Dominic Thiem. Delfi kajastab olulisemaid sündmuseid otseblogi vahendusel.