Elu suurimasse finaali jõudnud Andreescu sai karjääri teise võidu esikümne mängija üle (esimene tuli Aucklandis Caroline Wozniacki üle) kätte kahe tunni ja 12 minutiga. Hämmastav on neiu selle aasta võitude-kaotuste saldo 27-3.

Seejuures sai Andreescu Indian Wellsi põhitabelisse üldse tänu vabapääsmele. Varem pole sel turniiril wild cardi omanik finaali jõudnud. Viimases setis päästis Andreescu kümnest murdepallist üheksa ning murdis Svitolina enda pallingu kahel juhul kolmest.

Praegu 60. kohal asetsev Andreescu peaks esmaspäeval WTA edetabelis tõusma esimest korda 35 parema sekka, tiitlivõit kergitaks ta lausa 25 hulka.

Finaalis on aga selge favoriit endine maailma esireket Angelique Kerber (WTA 8.), kes sai teises poolfinaalis võrdlemisi lihtsa 6:4, 6:2 võidu 23. asetusega šveitslanna Belinca Bencici üle. See kohtumine kestis vaid tund ja 9 minutit, teise seti sai sakslanna kätte täpselt poole tunniga.

Delfi TV näitas mõlemat kohtumist otseülekandes ning vahendab otsepilti ka pühapäevasest finaalist. Kellaaeg on veel selgumisel.

EELVAADE:

Eelmise aasta oktoobris veel WTA maailma edetabelis 243. kohal asunud Andreescu on selle aasta vaieldamatu komeet. Australian Openil murdis ta end kvalifikatsioonist läbi ja pääses põhiturniiril teise ringi, jäädes seal alla 13. asetusega lätlannale Anastasija Sevastovale, tõustes hoobilt 106. kohalt 68. edetabelireale.

Pärast seda võitis ta veel ühe madalama tasemega WTA turniiri USA-s Newport Beachil ning viimati kogus ta korralikult edetabelipunkte Acapulcost, kus jõudis kolm vastast alistades poolfinaali. Hetkel paikneb 18-aastane kanadalanna WTA edetabelis 60. kohal.

Sel turniiril on Andreescu juba alistanud rumeenlanna Irina Begu (WTA 70.), slovakitari Dominika Cibulkova (WTA 35.), šveitslanna Stefanie Vögele (WTA 109.), hiinlanna Qiang Wangi (WTA 18.) ja veerandfinaalis hispaanlanna Garbine Muguruza (WTA 20.).

24-aastase Svitolina teele on Indian Wellsis jäänud ameeriklanna Sofia Kenin (WTA 20.), austraallannad Daria Gavrilova (WTA 53.) ja Ashleigh Barty (WTA 12.) ning viimati tšehhitar Marketa Vondrousova (WTA 61.).

Omavahel mängivad Andreescu ja Svitolina esimest korda. Šveitslanna Bencic (WTA 23.) ja sakslanna Kerber (WTA 8.) seevastu on WTA turniiridel või Fed Cupil kohtunud neljal korral - kolm võitu on kirjas Bencicil, üks Kerberil. Viimati mängiti eelmise aasta Wimbledoni kaheksandikfinaalis, kui Kerber võttis 6:3, 7:6 (5) võidu.

Samuti olid Bencic ja Kerber vastamisi jaanuaris Hopman Cupil, kui Šveits sai finaalis Saksamaast jagu otsustava segapaarismängu järel. Roger Federeri ja Bencici võidunumbrid Alexander Zverevi ja Kerberi üle olid 4:0, 1:4, 4:3 (4).