Avapoolajal jätsid mõlemad meeskonnad väravad löömata, kuid teine mängupool algas kohe tulevärgiga. 49. minutil avas skoori prantslane Olivier Giroud, kes suunas palli peaga väravasse Emersoni täpse tsenderduse järel. Kulus 11 minutit ja Pedro saatis karistusala keskelt palli võrku pärast Eden Hazardi head söötu. Viis minutit hiljem kukutati Arsenali kaitsjate poolt Giroud, kohtunik määras 11 meetri karistuslöögi ja Hazard tegi penaltipunktilt seisuks juba 3:0.

69. minutil vähendas vahetusest sekkunud Alex Iwobi imeline kauglöök otse õhust Arsenali kaotusnumbreid, kuid juba kolm minutit hiljem lõi Hazard oma teise värava. Seisuga 4:1 mäng lõppeski.

Kaks selle hooaja varasemat finaali oli Chelsea kaotanud - Inglise liigakarikal penaltide järel Manchester Cityle ja FA Community Shield`il (ehk Inglise superkarikal) samuti Manchester Cityle (0:2).

Kui Chelsea peatreener Maurizio Sarri ei olnud enne tänast ühtegi suurt tiitlit võitnud, siis Arsenali juhendaja Unai Emery oli varem Euroopa liiga võitnud kahel korral (2014, 2016) Sevillaga.

Arsenali jaoks oli täna ühtlasi mängus pääse järgmise hooaja Meistrite liigasse, sest Inglismaal jäädi esinelikust välja, lõpetades viiendana.

Londoni klubid oli tänavusel hooajal varem kohtunud kahel korral ning mõlemal meeskonnal oli kirjas üks võit - kui sügisel võitis Chelsea oma koduväljakul 3:2, siis jaanuaris võttis Arsenal 2:0 revanši.