Pliškoval kulus briti alistamiseks üks tund ja 27 minutit.

Esimeses setis haaras tšehhitar ohjad kiirelt enda kätte, kui murdis Konta pallingu ja pääses 2:0 ette. Kättevõidetud edu hoidis Pliškova seti lõpuni.

Teises setis möödus seis tasavägiselt kuni seisuni 3:3. Seejärel suutis Pliškova murda vastase servi, mis aitas tal teise seti 6:4 võita.

Pliškova jaoks oli tegu tänavuse hooaja teise tiitlivõiduga. Ta triumfeeris ka hooaja alguses toimunud Brisbane'i tenniseturniiril. Tšehhitari võit tähendab ühtlasi seda, et ta tõuseb homme avaldatavas uues maailma edetabelis teiseks numbriks, möödudes selleks koguni viiest mängijast.

ENNE KOHTUMIST:

Pliškova alistas finaali jõudmiseks poolfinaalis kreeklanna Maria Sakkari, kes lülitas teises ringis mäletatavasti konkurentsist meie Anett Kontaveidi. Veel vingema skalbi võttis poolfinaalis aga Konta, kes oli kolmes setis üle maailma neljandast reketist Kiki Bertensist.

Pliškova ja Konta kohtumise tulemus mõjutab sealjuures päris kõvasti ka tuleva nädala WTA edetabelit. Pliškoval on võidu korral võimalik tõusta Naomi Osaka järele koguni teisele kohale, kaotuse korral jääb ta neljandaks. Veel vägevama tõusu teeb aga igal juhul Konta, kes kerkib vähemalt 26. kohale, finaalivõit tooks talle aga lausa 20-kohalise tõusu ning 22. positsiooni.

Mäng Roomas algab Eesti aja järgi kell 14.00.