Pliškova alistas Sakkari üks tund ja 27 minutit kestnud kohtumises numbritega 6:4, 6:4.

Esimest setti alustas paremini kreeklanna, kes murdis kiirelt Pliškova pallingu ja 4:2 juhtima. Seejärel tuli Pliškova mängu tagasi, murdes kahel korral ise Sakkari servi ja võitis esimese seti 6:4.

Teine sett möödus tasavägiselt ja kuni seisuni 4:4 olid mõlemad tennisistid võitnud kõik oma servigeimid. Siis võitis oma servigeimi ka Pliškova ja pääses 5:4 ette. 5:4 juhtimisel suutis tšehhitar murda otsustaval hetkel nulliga Sakkari servi ja kindlustas teise seti ja ühtlasi kogu kohtumise võiduga pääsu Rooma turniiri finaali.

Finaalis läheb Pliškova vastamisi briti Johanna Kontaga (WTA 42.), kes oli 5:7, 7:5, 6:2 parem Kiki Bertensist (WTA 4.).

ENNE MÄNGU:

32 parema hulgas Eesti esireketi alistanud Sakkari sai kaheksandikfinaalis seisul 7:5, 5:7, 4:0 loobumisvõidu Petra Kvitovalt (WTA 5.). Veerandfinaalis oli ta parem Kristina Mladenovicist (WTA 62.).

Pliškova alistas valgevenelanna Victoria Azarenka (WTA 51.) kaks ja pool tundi kestnud veerandfinaalis 6:7 (5:7), 6:2, 6:2.

Kohtumine pidi esialgselt algama Eesti aja järgi täna õhtul 18.00, kuid Johanna Konta ja Kiki Bertensi vaheline poolfinaal kestis peaaegu kolm tundi, mille tõttu on ajakava umbes poole tunni jagu nihkes. Delfi TV teeb kohtumisest otseülekande.