Konta alistas kaks tundi ja 52 minutit kestnud kohtumises Bertensi 7:5, 5:7, 6:2.

Esimeses setis pääses Bertens kiirelt 3:1 juhtima. Konta suutis aga omakorda vastase servi murda ja tuli setti tagasi, viigistades seisu 3:3-le. Seisul 5:5 võitis Bertens kaks geimi järjest ja sai sellega esimese seti võidu endale.

Teine sett möödus samuti tasavägiselt. Ehkki Bertens alustas setti oma servigeimi kaotusega, õnnestus tal kohe järgmises geimis seis viigistada. Viigiseisul möödus sett seisuni 5:5. Seekord võitis kaks viimast geimi järjest hoopis Konta, kes viis matši otsustavasse setti.

Viimases setis Bertensil enam püssirohtu Konta vastu ei jätkunud. Britt murdis kolmandas setis kahel korral hollandlanna pallingu ja võttis 6:2 seti võidu.

Serviässe sai Bertens kirja koguni 10, Konta ühe. Topeltvigu tegi hollandlana üheksa Konta kolme vastu.

Teise finalisti selgitavad Anett Kontaveidi (WTA 16.) konkurentsist välja lülitanud 23-aastane kreeklanna Maria Sakkari (WTA 39.) ja tšehhitar Karolina Pliškova (WTA 7.). See mäng algab kell 18 ning ka seda näeb Delfi TV vahendusel.

ENNE MÄNGU:

Konta mängis eilses veerandfinaalis üle tšehhitari Marketa Vondrousova (WTA 44.) 6:3, 3:6, 6:1.

Sakkari tuli veerandfinaalis Kristina Mladenovici (WTA 63.) vastu välja kaotusseisust ja võitis mängu 5:7, 6:3, 6:0. Pliškova alistas valgevenelanna Victoria Azarenka (WTA 51.) kaks ja pool tundi kestnud veerandfinaalis 6:7 (5:7), 6:2, 6:2.