Veerandfinaalis kohtub Swiatek itaallanna Martina Trevisaniga (WTA 159.), kes alistas neljanda asetusega hollandlanna Kiki Bertensi 6:4, 6:4.

Swiateki jaoks on tegu elu saavutusega. Neljandasse ringi oli ta varem jõdnud ka eelmise aasta French Openil ja tänavusel Australian Openil. Suure slämmi kaheksa parema hulka pole 19-aastasel poolataril varem asja olnud.

Tund ja kaheksa minutit kestnud matšis lõi Halep kaks ja Swiatek ühe serviässa, rumeenlanna tegi ka kolm topeltviga. Halepi esimese servi õnnestumise protsent oli 76%, Swiatekil 62%, küll aga realiseeris Swiatek esimese ja teise servi punkte oluliselt paremini (vastavalt 81%-53% ja 69%-38%).

Halepil ei tekkinud ühtegi murdevõimalust. Swiatek realiseeris 14-st murdepallist neli. Poolatar lõi 30 äralööki ja tegi 20 lihtviga, Halepil kogunes 12 äralööki ja 15 lihtviga. Kõikidest punktidest võitis Swiatek 66, Halep 43.

"Kogu au läheb talle. Ta mängis täna uskumatult, ta oli kõikjal ja lõi kõiki palle väga tugevalt ja jõuliselt," kommenteeris Halep pressikonverentsil. "Mul oli natuke külm ning ma polnud oma parimal tasemel, aga tõesti, see oli täna tema mäng."

"Minu jaoks ei ole sellised tulemused üllatus, sest kõik sel tasemel mängivad väga hästi. Kui sa oled suure slämmi neljandasse ringi jõudnud, siis tähendab, et sa mängid suurepäraselt. Iga matš sel tasemel on lahtine ja loeb vaid see, kuidas sa antud päeval mängid."