Selle uudise valguses jätkuvad skandaalid ka käesoleval nädalal, kui Austraalias astus kohtu ette endine profimängija Nick Lindahl. Karjääri jooksul nii Rootsi kui Austraalia värve esindanud Lindahl kaotas 2013. aastal meelega enda mängu, andes enne kohtumist kahele sõbrale soovituse tema vastase võidule panustada.

Selle eest mees täna ka süüdi mõisteti, lõplik karistus peaks selguma aprilli keskel. Maksimaalselt võib endist tennisisti oodata 10-aastane vanglakaristus. Samas teatas Sydney kohus, et Lindahli juhtumi ja BBC poolt avaldatud skandaalide ajastuses mingit seost ei ole - mees olla vahistatud juba aasta tagasi ning kohtuistungi aeg pandi paika juba mitme kuu eest.

27-aastane Lindahl jõudis oma karjääri jooksul auhinnarahadega teenida ligi 200 000 dollarit, ATP tabelis küündis ta kõrghetkel 187. kohani.

Australian Openi mängul kihlveokahtlus

Küll on hiljutise BBC paljastusega otsesemalt seotud juhtum hetkel käimasolevast Australian Openilt, kus segapaarismängu avaringi kohtumisel kihlveokahtlus lasub. Nimelt andis kihlveokontor Pinnacle Sports Austraalia politseile teada, et kokkuleppemängu kahtlus on hispaanlaste Lara Arruabarrena - David Marrero ning Andrea Hlavackova (Slovakkia) - Lukasz Kubot (Poola) kohtumisel.

Pinnacle Sportsi info kohaselt hakkas antud kohtumisele ebatavaliselt suuri panuseid tulema 13 tundi enne mängu. Kihvleokontori esindaja sõnul tehti suured panused Hlavackova ja Kuboti võidule, kes lõpuks ka kindla 6:0, 6:3 võidu võtsid. Esimene sett kestis sealjuures vaid 20 minutit.

Pärast kohtumist viitas konkurentsist langenud David Marrero, et oodatust kehvema mängu tingis tema põlvevigastus.