Maailma edetabelis 422. kohal asuv Al Nabhani võitis teises ringis kolmandana asetatud prantslanna Myrtille Georges'i (WTA 226.) vastu avaseti 5:7, kuid kaotas teise 6:7 (7) ja oli otsustavas setis taga 0:3, kui otsustas mängu pooleli jätta, kirjutab ERR Sport.

"Ma ei tea, kust alustada, aga kogu minu karjääri jooksul pole ma kunagi kogenud sellist rassismi nagu Clermontis. Lahkusin väljakult ja andsin juhtunust teada nii ITF-ile kui ka WTA-le," rääkis Al Nabhani sotsiaalmeediasse postitatud videos. "Ma ei oleks kunagi arvanud, et võiksin midagi sellist kogeda, aga pukikohtunik oli täielikult minu vastu, ta eksis kogu aeg minu suhtes tehtud otsustes, aga mitte kordagi vastast puudutavates otsustes."

Esimene probleem tekkis Omaani mängijal seoses riietusega, sest tal ei tahetud lubada pikkade retuusidega mängimist. "Kuna olen moslem ja Araabia riigist, kannan seeliku all pikki retuuse, austades enda usku," sõnas tennisist.

Sellega Al Nabhani mured aga ei lõppenud, järgmises ringis oli teine prantslasest pukikohtunik, kes talle asu ei andnud ning olevat joonekohtunike otsuseid parandanud ainult tema kahjuks ja määranud talle kurtmise järel ka karistuse.

ITF ega WTA pole Al Nabhani kirjale veel vastanud, kuid kinnitasid Sport360-le, et juhtunut uuritakse.

Mäletatavasti lõppes hiljutine US Openi finaal suure skandaaliga, kui ameeriklanna Serena Williams süüdistas teda treeneriga suhtlemise ja reketi lõhkumise eest karistanud kohtunikku ebaõigluses ja valetamises.