Kuznetsova, kes on kahekordne Grand Slam`i võitja ja endine maailma teine number, on põlvevigastusest tingitud pika mängupausi tõttu TOP 40-st välja langenud. Jaanuarist alates on ta võitnud aga kolme esikümne mängijat, jõudes Australian Openil veerandfinaali ja tõustas maailma edetabelis 71. kohalt 48-ndaks.

Sellest kõigest jäi siiski väheks, sest Dubai turniiri korraldajad ei tulnud Kuznetsova palvele vastu ja ei lasknud teda otse põhiturniirile. Wild Card`i said hoopis Marion Bartoli (WTA 11), Laura Robson (WTA 43) ja esisajasse mitte kuuluv 18-aastane Yulia Putintseva.

Kuznetsova pidi alustama kvalifikatsiooniringist, kus võitis kõik kolm mängu. Põhiturniiril langes ta välja avaringis, jäädes alla Roberta Vincile.

Williams teatas, et kui korraldajad oleksid temaga nii käitunud nagu Kuznetsovaga, oleks ta turniiril mängimisest keeldunud.

“Ta on võitnud mitu Grand Slami. Kuidas on võimalik, et selline tennisist ei saa wild cardi?” imestas Williams, kes jättis ise seljavigastuse tõttu Dubai turniiri pooleli.