"Mul on hea meel teatada, et mu esimene matš pärast pausi toimub ühel mu lemmiktrniiridest. Ma ei jõua ära oodata, millal näen kõiki oma suuri fänne ja saan teha uuesti seda, mida armastan," ütles Šarapova turniiri kodulehel.

Šarapova naaseb suurde tennisesse ilma edetabelikohata ning vajab mängimiseks vabapääset. Seega saab mullu jaanuaris positiivse dopinguproovi andnud venelanna kutsumine dilemmaks paljudele suurtele tenniseturniiridele. Sealhulgas peab raske otsuse langetama French Open, mille Šarapova on kaks korda võitnud ning ilmselt ka Wimbledon.

Stuttgarti turniiri on 29-aastane Šarapova võitnud kolmel korral järjest aastatel 2012-2014. Lisaks vabapääsme kinkimisele peavad turniiri korraldajad tegema Šarapovale ilmselt veel ühe erandi. Nimelt peaksid turniiri esimese ringi matšid algama esmaspäeval, 24. aprillil, kuid Šarapova ei tohi ametlikult naasta enne 26. aprilli.

Šarapovalt mullu Australian Openil võetud dopinguproov sisaldas 2016. aastal keelatud ainete nimekirja lisatud meldooniumi jälgi. Ühtlasi on see seni jäänud ka tema viimaseks turniiriks.

Esialgu määrati kunagisele maailma esireketile kaheaastane võistluskeeld, mille Rahvusvaheline Spordiarbitraaž (CAS) oktoobris siiski 15 kuule vähendas. Pärast CAS-i otsuse välja kuulutamist on ta juba osalenud kahel näidismatšil.