Kuigi Rahvusvaheline Tenniseliit (ITF) pole ametlikult Šarapova istungi toimumisaega kinnitanud, tuli kuupäev avalikuks läbi ajakirja Sports Illustratedi peatoimetaja Jon Wertheimi Twitteri konto, kus teatati: "Šarapova istung järgmisel nädalal Londonis".

New York Times'i spordikolumnist Christopher Clarey kommenteeris sama postituse all: "Mulle on öeldud, et see on 18. mail."

Endine maailma esireket ja viiekordne suure slämmi turniiri võitja teatas positiivsest dopinguproovist avalikkust ise märtsis ühes Los Angelesi hotellis toimunud pressikonverentsil, öeldes, et polnud meldooniumi keelustamisest 1. jaanuarist teadlik ning on arsti soovitusel südameravimit Mildronat võtnud juba pikki aastaid.

Aprillis teatas Maailma Antidopinguagentuur (WADA), et kui sportlase dopinguproovist on enne 1. märtsi leitud vähem kui 1 mikrogramm meldooniumit milliliitri kohta, pääseb ta puhtalt. Sama võib vabalt kehtida ka Šarapova kohta, kes loodab võistelda augustis toimuvatel Rio de Janeiro olümpiamängudel.

Prantsusmaa lahtised tennisemeistrivõistlused, mis on aasta teine suure slämmi turniir, peetakse Pariisis 22. maist 5. juunini. Hetkel on Šarapova selle osavõtjate nimekirjast kustutatud.