Šarapovalt küsiti US Openil esmaspäeval pärast Maria Kirilenko 6:4, 6:0 alistamist, millist reeglit ta tennises muudaks, kui see tema teha oleks.

"Alustaksin ilmselt meditsiinilistest vaheaegadest," vastas venelanna. "Ma arvan, et me saame kõik aru, kes neid õigel otstarbel kasutab ja kes mitte. Selle hinnaks võiks panna äkki 2500 dollarit. See oleks lõbus."

Šarapova on oma kahes viimases matšis meditsiilise vaheaja pärast pausi pidanud tegema. Kirilenko kutsus esmaspäeval füsioterapeudi oma vasakut jalga üle vaatama ning Ana Ivanovic suutis ta endast välja ajada Cincinnati poolfinaalis, kus serblanna kurtis kolmanda seti teises geimis iivelduse üle.

Arst mõõtis Ivanovici vererõhku ning söötis talle tablette. Paar geimi hiljem tegi Šarapova topeltvea, lastes Ivanovicil viigistada 4:4. Seepeale pöördus Šarapova kohtuniku poole, patsutas reketit tähelepanu võitmiseks vastu kätt ja ütles: "Kontrollige tema vererõhku."

"Ma ei saanudki lõpuks selget vastust, mis see oli. See võis olla mingi paanikahäire või midagi. Ma ei saa aru, miks nad vererõhku mõõtsid. Ajastus oli lihtsalt kahtlane. See tuli justkui eikusagilt. Aga ta tundus korras olevat," rääkis Šarapova hiljem.

Eredaim näide Šarapova kokkupuudetest taoliste pausidega on 2009. aasta China Open, kui Victoria Azarenka meditsiinilise vaheaja võttis ja venelanna selle peale kohtunikult küsis: "Kas ta perekonnanimi on Jankovic?"

Nimelt oli serblanna Jelena Jankovic nädal varem talle keset Tokyo Openi finaali loobumisvõidu andnud.

Videomeenutus 2009. aasta juhtumist: