Tiriac, kes ühtlasi tegutseb Madrid Openi tenniseturniiri direktorina, käis külas Rumeenia telekanali TVR saates "Network of Idols", kus ta teatas, et Williams ei tohiks tema hinnangul enam tipptennist mängida. "Arvestades tema praegust vanust ja kaalu, siis ta ei liigu enam nii kergelt nagu 15 aastat tagasi," vahendas portaal ProSport Tiriaci sõnu.

Saatejuht küsis Tiriacilt seepeale, miks ta Williamsisse misogüünlikult suhtub. "Ei, ei! Serena oli sensatsioonile mängija. Kui tal oleks aga vähegi eneseväärikust, siis ta lõpetaks karjääri. Seda kõikidest vaatenurkadest."

1970. aastal Prantsusmaa lahtiste suure slämmi turniiril paarismängus triumfeerinud Tiriac on ka varasemalt Williamsit kritiseerinud. 2018. aastal antud intervjuus vihjas rumeenlane taas ameeriklanna vanusele ja kehakaalule. "Kogu austuse juures, kuid Serena Williams on 36 aastat vana ja kaalub 90 kilogrammi," vahendas portaal Ubitennis ärimehe Tiriaci sõnu. "Tahaksin näha kedagi teist mängimas. Tahaksin näha hoopis Steffi Grafi sugust mängijat."

"Räägin alati, et igal inimesel on õigus oma arvamusele," vastas Williams toona. "Uskuge mind, küll ma räägin temaga. See on ignorantne ja seksistlik kommentaar. Võib-olla on Tiriac igrorantne mees."

Sedapuhku reageeris Tiriaci kommentaarile Williamsi abikaasa Alexis Ohanian. Portugali ajakirjanik kirjutas Jose Morgado kirjutas Twitteris: "Võib kindlalt öelda, Williams enam Madridi Openil ei mängi." Ohanian vastas ajakirjaniku kommentaarile järgnevalt: "Võib kindlalt väita, et kedagi ei huvita, mida Ion Tiriac arvab."

39-aastane Williams lõpetas mulluse hooaja maailma 11. numbrina. Ameeriklanna triumfeeris mullu jaanuaris Aucklandi WTA tenniseturniiril, mis oli tema esimeseks turniirivõiduks pärast 2017. aasta Australian Openit. Suure slämmi turniiridel jäi 2020. aastal tema parimaks tulemuseks US Openi poolfinaal.

Ion Tiriac