Kuigi Wimbledoni matšivõitude rekordi sai Federer enda kätte esmaspäeval pärast võitu itaallase Matteo Berrettini üle, võib täna selles arvestuses langeda ka maagiline tähis 100.

Esmaspäevase võiduga lõi ta üle Jimmy Connorsile kuulunud rekordi ehk 98 matšivõitu All England Clubi tenniseväljakutel peetaval aasta kolmandal suure slämmi turniiril.

Naiste sarnast rekordit hoiab Martina Navratilova 120 Wimbledoni võiduga. Üle 100 võidu on õrnema soo esindajatest suurtel slämmidel teeninud veel vaid Chris Evert US Openil (101).

Kui nii Federer kui ka Rafael Nadal täna oma veerandfinaalid võidavad, näeb nende meeste duelli Wimbledonis esimest korda pärast 2008. aasta finaali, mida paljud peavad kõigi aegade parimaks tennisematšiks.

Wimbledonis teisena asetatud Federer kohtub täna kaheksanda paigutusega jaapanlase Kei Nishikoriga peaväljaku teises matšis. Avamängus kell 15 tulevad areenile maailma esireket Novak Djokovic ja 21. asetusega belglane David Goffin.

Nadal mängib 1. väljaku teises kohtumises ameeriklase Sam Querreyga, selle väljaku esimeses veerandfinaalis lähevad vastamisi argentiinlane Guido Pella ja ja hispaanlane Roberto Bautista Agut, kes omavad vastavalt 26. ja 23. asetust.

Veel mõned märkimisväärsed numbrid:

* 37-aastane Federer on Wimbledoni vanim veerandfinalist pärast 1991. aastal nii kaugele jõudnud Jimmy Connorsit.

* Federer on Wimbledonis veerandfinaali jõudnud 17 korda, suurtel slämmidel kokku 55 korda.

* Federeri ja Nadali poolfinaal oleks nende meeste 40. omavaheline kohtumine. Nadal juhib 24:15. Muru peal on kohtutud aga vaid kolm korda ning sel kattel on Federer juhtimas 2:1.

* Federeri ja Nishikori omavaheliste mängude seis on 7:3 šveitslase kasuks. Viimase mängu 2018. aasta ATP aastalõputurniiri alagrupifaasis võitis jaapanlane 7:6 (4), 6:3.