Nagu Kyrgiose matšide puhul juba kombeks, ei puudunud ka sellest vaidlus kohtunikuga, kes muu hulgas määras kodupubliku lemmikule trahvipunkti vastase "tahtliku segamise" eest. Reegliteraamatu punkt 18 ütleb: "Kui mängija teeb midagi, mis segab vastast löögi sooritamisel, siis juhul, kui see oli tahtlik, kaotab ta punkti, juhul, kui mittetahtlik, mängitakse punkt ümber."

"Sa ütled, et see on segamine, aga mõne inimese häälitsused ei ole segamine? Kuidas? Kuidas see erineb? Seega Azarenka (Valgevene naismängija Victoria Azarenka - toim) häälitsus on okei, aga see mitte?" küsis Kyrgios otsustavas setis toimunud episoodis emotsionaalselt.

Sõnavahetuse lõppedes tegi publik, keda Kyrgiose mängudel on alati meeldivalt palju, kohtuniku ja Thiemi suunas "buu". Samuti kurjutas Kyrgios pukikohtunikuga mitmel korral selle eest, et too ülemeelikuks muutunud publiku ohjeldamisega hakkama ei saa.
Nick Kyrgios vaidles pukikohtunikuga "tahtliku segamise" eest saadud trahvipunkti pärast.

"Nicki vastu sel väljakul mängida, tema lemmikväljakul, on üks raskemaid asju, mida me peame tegema. Kui ta on hoos, siis ta on tohutu mängija," kiitis Thiem vastast. "Alla andmine polnud variant. Kui ma kolmandas setis servimurde tegin, sain aru, et võin selle ümber pöörata ning mida kauem mäng kestis, seda mugavamalt end tundsin."

"Eelistan alati publiku ees mängida, isegi kui nad minu poolt pole. Ilmselgelt toetavad nad kohalikku kangelast, milles pole midagi imelikku - ma pean sellega leppima. Eelistan rohkem seda kui tühja staadioni. Järgmine matš saab olema kahjuks tühjade tribüünide ees. Kõik on sellepärast kurvad, aga see oli hea matš enne eriolukorda," ütles Thiem, viidates Victoria osariigis kell 23.59 kehtima hakkavat eriolukorrale, mis kuulutati täna välja seoses Melbourne'i karantiinihotellist alanud viirusepuhanguga, millega hommikuse seisuga oli seotud 13 inimest.

Maratonmatši pidasid ka serblasest maailma esireket Novak Djokovic ja ameeriklane Taylor Fritz (ATP 31.), mis venis kolme ja poole tunni pikkuseks. Kuna Melbourne'is hakkas kella 23.59-ks kehtima eriolukord, pidid pealtvaatajad kell 23.30 tribüünidelt lahkuma. Mäng jäeti seisma ja mängijad saadeti riietusruumi, kuni rahulolematud fännid polnud areenilt väljunud. Selleks hetkeks oli Djokovic neljandas setis 2:3 kaotusseisus.
Publikule tuletati meelde, et nad peavad kell 23.30 areenilt lahkuma, et südaööks kodus olla. Mäng jäeti seisma.

Üheksandat Australian Openi ja kokku 18. suure slämmi tiitlit jahtiv Djokovic vigastas kolmandas setis libastudes puusa, võttis ühel hetkel meditsiinilise pausi ajal valuvaigisteid ning võitis kohtumise 7:6 (1), 6:4, 3:6, 4:6, 6:2. Fritz lõi 24, Djokovic 15 serviässa.

Intervjuus Eurosportile ütles ta peale mängu, et kahtlustab endal lihaserebendit ning polnud kindel, kas ta kahe päeva pärast enam väljakule astub.

Publiku välja ajamise kohta ütles Djokovic: "Mind ei üllata enam selle viiruse ja kogu selle kogemuse juures miski. Kindlasti polnud see tore uudis publikule, kes nautis meie matši ja oli teatud hetkedel isegi liiga vali. See on ka mulle uus olukord - pool mängu publikuga, teine pool ilma. Ma polnud seda varem kogenud. Loodan turniiri nimel, et saame varsti publiku tagasi."
Djokovic ja Fritz jätkasid kolmanda ringi matši tühjade tribüünide ees. Selline on suure slämmi tennis ka järgmised viis päeva.