Vaatame üle kaalukamad tähised, mis järgmise kahe nädala jooksul Pariisis ette tulla või langeda võivad.

Margaret Courti 24 slämmivõitu


Serena Williams on alustamas oma kümnendat suure slämmi turniiri pärast tütre Olympia sündi. 39-aastane ameeriklanna on pärast uut eluetappi jõudnud juba neljal korral finaali. Vaid üks tiitel on tal puudu Austraalia legendi Margaret Courti 24 suure slämmi naisüksikmängu võidukarikast.

Hetkel maailma üheksanda reketi staatuses olev Williams alustab põhiturniiri mänguga kaasmaalase Kristie Ahni (ATP 102.) vastu.

Roger Federeri 20 slämmivõitu


Alates Šveitsi vanameistri 2003. aasta Wimbledoni tiitlist on ta suurte slämmide arvestuses alati Rafael Nadalist eespool käinud. See võib muutuda, kui liivaväljakute kuningas Pariisis löömatuks jääb ja tema 20. slämmivõitu viigistab. Kui ta seda teeb, saab temast viies mängija ajaloos, kes võitnud 20 või enam slämmiturniiri (Margaret Court - 24, Serena Williams - 23, Steffi Graf - 22, Federer - 20). Federer taastub põlveoperatsioonist ja sel aastal enam väljakule ei tule.

Mängus on naiste maailma esireketi koht

Simona Halep 2018. aasta Roland Garrosi tiitliga.


Maailma teine reket Simona Halep on karjääri jooksul esikohta hoidnud 64 nädalat ja võitnud kaks suure slämmi tiitlit, nende hulgas 2018. aasta French Openi. Alates 2019. aasta jaanuarist pole ta aga esireketi staatuses olnud.

Enne mängude algust Pariisis on Halep Ashleigh Bartyst (jäi pandeemia tõttu Austraaliasse) maas 1570 punktiga. Kui rumeenlanna karjääri teise Roland Garrosi tiitli võidab, on esireketi koht tema. Oma 64 nädalaga hoiab ta staažikamate WTA esinumbrite pingereas 10. kohta.

Nadali 100 võitu Pariisis


Lisaks Roger Federeri rekordile jahib Rafael Nadal uhket juubelit. Nimelt on hispaanlane oma lemmikturniiril võitnud 93 ja kaotanud 2 kohtumist. Kui 12-kordne French Openi võitja kõik mängud võidab ja tema vastased ühtegi loobumisvõitu ei anna, on tema saldo kahe nädala pärast Pariisi liivaväljakutel 100-2.

Djokovici duublid

Novak Djokovic 21. septembril Roomas.


Meeste maailma esireket Novak Djokovic purustas alles eelmisel nädalal Roomas Masters 1000 tiitlite rekordi ning möödus Pete Samprasest ATP esireketi nädalate edetabelis, tõustes teiseks (Federeri rekordini on veel 23 nädalat minna).

French Openil võib serblasest aga saada esimene meesmängija tennise avatud ajastul, kes võitnud kõik neli suurt slämmi vähemalt kahel korral. Enne avatud ajastut said sellega hakkama Roy Emerson ja Rod Laver.

Djokovic tõstis esimest korda French Openi tiitli pea kohale 2016. aastal. Australian Openi on ta võitnud kaheksal, Wimbledoni viiel ja US Openi kolmel korral.

Thiemil samuti sõna sekka öelda


Avatud ajastul pole veel keegi kunagi võitnud teist järjestikust suure slämmi tiitlit kohe pärast esimest. Värskel US Openi tšempionil Dominic Thiemil on see võimalus. Ühtlasi võib austerlasest saada kümnes mees avatud ajastul, kes võitnud US Openi ja French Openi ühel aastal.

Allikas: French Openi koduleht

Kuula ka "Matšpalli" podcasti French Openi eelvaadet!
1x
00:00