Roland Garros’ tennisekeskus on teistest suure slämmi turniiride mängupaikadest väikseim, ent mis peamine – ainus, millel puudub katusealune väljak. Sestap seiskub seal vihma korral elu täiesti.

2020. aastal saab Roland Garros’ peaväljak lõpuks siiski läbipaistva katuse, ent tingimused jäävad ikkagi kõige kehvemaks – Wimbledonis ja Flushing Meadowsis on kaks, Melbourne’is suisa kolm vihma eest kaitstud mängupaika.

Kõrgelt kukkumine

Kolm suure slämmi turniiri võitnud šveitslane Stan Wawrinka kukub järgmisel nädalal tipu veerelt põhja. Vigastustega kimpus olnud šveitslane hoidis maailma edetabelis 30. kohta tänu punktidele, mida ta teenis mullu Prantsusmaa lahtistel poolfinaali jõudmisega. Kuna tänavu tuli tal vastu võtta kaotus juba avaringis, jäi kaitsmata 1190 punkti ja alles jääb vaid 210 ehk näpuotsatäis ning Wawrinka leiab järgmises edetabelis end 257. realt.

Kuna ta vigastuse-eelne edetabelikoht pole kaitstud, peab ta tulevastel turniiridel lootma korraldajatele, kes võivad talle eraldada wild card’i. Kui mitte, siis peab ta alustama kvalifikatsioonist, kui edetabelikoht sealgi mängida lubab.