Tunamullune Australian Openi võitja Osaka läks poolfinaalis vastamisi endise maailma esinumbri Serena Williamsiga (WTA 11.).

Osaka kaotas avasetis alustuseks oma servigeimi, ent suutis 0:2 seisult võita viis geimi järjest. Avaseti võitis Jaapanit esindav tennisist 6:3. Tasavägise teise seti kallutas Osaka enda kasuks 6:4. Matš kestis kokku üks tund ja 16 minutit.

"Olin alguses väga närvis ja hirmul, aga siis sain vaikselt mängu sisse," vahendas BBC Osaka sõnul. "Serena vastu on alati au mängida. Ma ei tahtnud esineda kehvasti, vaid mängida oma parimal tasemel."

Poolfinaalis kaotust tunnistama pidanud Williamsilt uuriti mängujärgsel pressikonverentsil ka tema tuleviku kohta. "Ma ei tea. Kui kunagi jätan hüvasti, ei ütle ma seda kellelegi," sõnas 39-aastane ameeriklanna.

Pressikonverentsil küsiti Williamsilt ka tema lihtvigade kohta mängus Osaka vastu. "Ma ei oska öelda, olen nüüd lõpetanud," sõnas pisarates Williams, lahkudes seejärel pressiruumist.

Heas hoos Osakal on käsil 20-mänguline võiduseeria. Suure slämmi turniiri finaalis mängib ta neljandat korda, kusjuures kõik senised kolm on lõppenud võidukalt. Ta on triumfeerinud korra Austraalias ja kahel korral US Openil.

Finaalis kindlustas koha ka ameeriklanna Brady. Maailma 24. reket alistas pingelises kohtumises 6:4, 3:6, 6;4 tšehhitari Karolian Muchova (WTA 27.). Kohtumine kestis üks tund ja 57 minutit.

Brady pole kordagi varem suure slämmi turniiril finaalis mänginud. Tema parimaks tulemuseks oli Austraalia lahtiste eel mullusel US Openil poolfinaali jõudmine.

Naiste üksikmängu finaal on kavas Eesti aja järgi laupäeva varahommikul.