Kümme serviässa löönud ja 41 äralööki teinud Djokovic realiseeris Bautista-Aguti vastu kaheksast murdepallist viis ning lasi oma servigeimi murda vaid korra teises setis. Mäng kestis kaks tundi ja 50 minutit.

Serblane kiitis võidu järel vastast. "Ta mängis tõesti hästi. Avasetis oli ta pisut närvis, aga hiljem ta selgelt kogus end ja mängis paremini. Pidin võidu nimel korralikult vaeva nägema. Robertot ei saanud kuidagi alahinnata," sõnas 32-aastane Djokovic. "Olen õnnelik, et see mäng minu kasuks kaldus. Olla järjekordses finaalis Wimbledonis on unistuse täitumine."

Karjääri jooksul 15 suure slämmi turniiri võitnud Djokovic jahib Wimbledonis juba viiendat tiitlit.

Novak Djokovic

Federeri ja Nadali mängus suutsid mõlemad tennisistid avasetis oma pallingugeime hoida ning võitja otsustas kiire lõppmäng, kus oli parem Federer 7:3.

Teises setis murdis Nadal Federeri pallingu neljandas ja kuuendas geimis ning võttis kindla 6:1 võidu. Rohkem aga hispaanlane Federeri servigeime murda ei suutnud ning šveitslasel piisas kolmandas ja neljandas setis ühest murdest, et mängule võidukas punkt panna. Nadal tegi seejuures kohtumise lõpu väga põnevaks, päästes kahe viimase geimi jooksul neli matšpalli.

Federer lõi 14 serviässa Nadali 10 vastu ning jäi äralöökide arvestuses peale 51:32. Murdepalle teenis šveitslane 10 ja hispaanlane 8 ning mõlemad realiseerisid neist kaks. Kohtumine kestis kolm tundi ja viis minutit.

37-aastase Federeri jaoks ootab ees juba karjääri 12. Wimbledoni finaal. Siiani on ta neist finaalmängudest võitnud kaheksa. Kui šveitslane on võidukas ka pühapäeval, kordab ta üheksa võiduga Martina Navratilova rekordit.