Djokovic võitis avaseti 6:3. Teises setis pääses serblane 5:1 ette, kuid seejärel algas Karatsevi tagasitulek. Venelane suutis seejärel võita kolm geimi järjest. 4:5 seisul päästis ta kahel korral Djokovici settpalli ning teenis omakorda kaks murdepalli. Neid ta aga realiseerida ei suutnud ning Djokovic võitis teise seti 6:4. Kolmas sett kuulus maailma esinumbrile juba 6:2.

Karatsevil jääb selja taha senise karjääri kõige edukam võistlus. Maailma 114. reket alustas turniiri kvalifikatsioonist ning pääses elus esimest korda põhiturniirile. Debüüdil jõudis ta kohe poolfinaali välja. 27-aastane Karatsev on esimene tennisist avatud ajastul, kes läbi kvalifikatsiooni jõudnud suure slämmi põhiturniirile ning seejärel debüüdil nelja parema sekka.

Karatsevi võistluse lõpetanud Djokovic jahib karjääri üheksandat Austraalia lahtiste võitu. Viimati jäi serblane Melbourne'is tiitlita 2018. aastal.

Djokovici vastane selgub Eesti aja järgi reede hommikul, kui omavahel kohtuvad Daniil Medvedev (ATP 4.) ja Stefanos Tsitsipas (ATP 6.). Kumbki mängija pole varem Australian Openil finaalis mänginud.