Djokovic realiseeris 12-st murdepallist kaks ja täna sellest piisaski. Avasetis tegi ta murde 5:4 eduseisus, teises setis tuli otsustav murre seisul 2:1.

18 ässa löönud, kuid samas ka 48 sundimata viga teinud Raonic jõudis kahe murdevõimaluseni, ent jättis need mõlemad kasutamata.

Vahetult võidu järel antud lühiusutluses lausus Djokovic: "Südantlõhestav oli kuulda uudist Kobe Bryanti, tema tütre ja veel seitsme inimese hukkumise kohta. Ta oli kõigi aegade üks võimsamaid sportlasi. Ta innustas maailmas niivõrd paljusid."

"Mul oli see au, et ma tundsin teda isiklikult üle kümne aasta. Kui ma vajasin abi või nõu, oli ta minu jaoks olemas," lisas Djokovic ning tema silmad täitusid pisaratega.

Juba kaheksandat Australian Openi võitu jahtiv Djokovic on tänavu Melbourne`is loovutanud vaid ühe seti. Poolfinaalis on tema vastaseks 38-aastane Federer, kes pääses täna maailma 100. reketi Tennys Sandgreni vastu suure ehmatusega. Šveitslane pidi päästma koguni seitse matšpalli ja võitis lõpuks tulemusega 6:2, 3:6, 2:6, 7:6 (10:8), 6:3.

Djokovic kohtus viimati Austraalia lahtistel Federeriga 2016. aasta poolfinaalis, kui võitis kindlalt 6:1, 6:2, 3:6, 6:3.

Novak Djokovic