Nadal sai kodusel Barcelona Openil finaalis 6:4, 7:5 võidu jaapanlase Kei Nishikori (ATP 6.) üle, võites juba teise turniiri järjest. Üle-eelmisel nädalal jäi ta löömatuks ka Monte Carlos.

"Olen väga õnnelik, sest peale selle, et see on üks tähtsamaid turniire, mis ma kunagi võitnud olen, mängin ma teist nädalat järjest väga hästi. Need on olnud fantastilised kaks nädalat - olen seda aega kaua oodanud," ütles Nadal.

Australian Openi valitsev meister Kerber võitis samuti aasta teise turniiri, alistades finaalis kaasmaalanna Laura Siegemundi (WTA 42.) 6:4, 6:0.

Siegemund kehastas selle turniiri "tuhkatriinulugu", olles järjest välja puksinud kolm TOP 10 mängijat, teiste seas ka maailma teise reketi Agnieszka Radwanska. Ka finaalis läks ta kahel korral avasetis servimurdega ette.

"Pärast seda, kui ta tegi suurepärase alguse, üritasin lihtsalt keskenduda. Pärast paari geimi üritasin saavutada oma rütmi ning see ilmselt saigi otsustavaks, et ma oma mängu uskusin," lausus Kerber, kes sõitis turniirilt minema uhiuue Porsche Boxster 718-ga.
Angelique Kerber.