31-aastane hispaanlane alistas 7:5, 6:3 Lõuna-Korea mängija Hyeon Chungi. Nadal on sel nädalal kindel favoriit, sest šveitslane Roger Federer võttis end vahetult enne turniiri osalejate nimekirjast maha, et valmistuda rahulikult novembri lõpus toimuvaks ATP aastalõputurniiriks Londonis.

Nadal võttis selle võiduga enda nimele vanima aastalõpu esireketi rekordi. Alates ATP edetabeli loomisest 1973. aastal pole ükski üle 30-aastane tennisist sellise saavutuseni jõudnud.

Vaid neli mängijat koos Nadaliga on aastalõpu esireketiks tõusnud pärast aastast või pikemat vaheaega. Koos hispaanlasega on seda suutnud Ivan Lendl, Federer ja Novak Djokovic. Nadal lõpetas aasta esinumbrina ka 2008., 2010. ja 2013. aastal.

"Loomulikult polnud see eesmärk," ütles Nadal. "Pärast rasket perioodi, mil ma üldse tennist ei mänginud ja viimaste aastate vigastustega maadlesin, poleks ma saanud sellele mõeldagi."

Nadal on tänavu võitnud kuus turniiri, nende seas Prantsusmaa ja USA lahtised meistrivõistlused. Pariisi Mastersil on ta järgmiseks vastaseks Uruguay esindaja Pablo Cuevas.