Sugudevaheline lahing (battle of the sexes) pole tennises midagi uut. Need said alguse juba 40 aastat tagasi, kui 1930-ndate ja 40-ndate staar Bobby Riggs mängis Margaret Courti ja Billie Jean Kingi vastu. Riggs sai Courtist jagu, kuid Kingist mitte.

1992. aastal võitis Jimmy Connors Las Vegases Martina Navratilovat.

Idee Serenaga kohtuda pani Murray'le pähe üks fänn Twitteri kaudu. "Ma oleksin selleks valmis küll, miks mitte," kirjutas Murray oma kolumnis BBC kodulehel.

"Ma pole temaga kunagi koos mänginud, kuid ta on ilmselgelt suurepärane mängija. Ma arvan, et inimestel oleks huvitav näha meest naise vastu mängimas ning seda, kuidas meie stiilid omavahel sobituvad. Kuidas oleks mängupaigana Las Vegas?"

Serena võttis pärast oma Wimbledoni teise ringi võitu prantslanna Caroline Garcia üle pakkumise vastu. "Ta tegi seda päriselt? Tõesti? On tal tõsi taga? See oleks lõbus!" rääkis Williams. "Ma ilmselt ei võidaks punktigi, aga see oleks lõbus. Ta on ilmselt üks esikolme mängijast, kelle vastu ma kohe kindlasti muidu mängida ei tahaks, aga me võime väikse šõu püsti panna küll."

Williams arvas, et reeglid peaksid olema sellised: Murray ei tohi kordagi servida ning mäng peaks toimuma liivaväljakul, kindlasti mitte murul, sest see on šotlase lemmikkate.