Tegemist oli eelmise aasta Shanghai turniiri finaali kordusetendusega. Enne eilset mängu oli ta Zverevi vastu omavahelistes kohtumistes 1:5 kaotusseisus. Seitsmest murdepallist kuus päästnud Medvedevile oli see neljas selle kategooria turniiri finaal, võitnud on ta neid nüüd kolm.

Venemaa tennisistidest on varem Pariisi Mastersil triumfeerinud Marat Safin, Nikolai Davõdenko ja Karen Hatšanov. Maailma viies reket Medvedev polnud tänavu varem üheski finaalis mänginud.

Tema 2020. aasta võitude-kaotuste saldo on 23-10. Eelmisest kaheksast matšist oli ta saanud vaid kolm võitu. Teel tiitlivõidule alistas ta kaks endist Wimbledoni finalisti, Kevin Andersoni ja Milos Raonici ning kaks tänavu ATP finaalturniirile jõudnud mängijat, Diego Schwartzmani ja Zverevi.
Ühtlasi lõpetas Medvedev oma 13-kuulise tiitlipõua. Järgmise etteaste teeb 24-aastane venelane Londonis ATP finaalturniiril, mis toimub 15.-22. novembrini.

Maailma edetabeli punkte teenis Medvedev 1000 ning auhinnarahadena 225 210 eurot. Eraeluliselt perevägivalla skandaali sattunud Zverevi teenistuseks jäi 150 000 eurot ja 600 edetabelipunkti.