Reedene päev pakkus kamaluga närvikõdi turniiri favoriitidele

Naiste turniiril olid suures hädas õed Williamsid. Viiekordne Wimbledoni tšempion Venus Williams madistas Daria Kasatkinaga pea 3 tundi, enne kui suutis otsustava seti 18. geimis noore venelanna murda. Noorem õdedest Williamsitest, Serena, kaotas kaasmaalanna Christina McHale’i vastu avaseti ja oli otsustavas setis servimurdega taga, aga tiitlikaitsja ei lasknud tänavuse turniiri suurimal üllatusel sündida.

Kui ameeriklanna Christina McHale ei suutnud naiste esireketit konkurentsist lülitada, siis tema kaasmaalane Sam Querrey on väga lähedal alistamaks meestetennise absoluutset valitsejat Novak Djokovici. Ameeriklasest servikahur suutis avaseti viia kiiresse lõppmängu ning seal ka oma paremuse maksma panna. Silmnähtavalt keskendumisraskustega ja frustrueeritud tiitlikaitsja lagunes teises setis täielikult ja kaotas selle lausa 6-1. Oma 31. järjestikust Suure Slämmi mänguvõitu jahtiva serblase õnneks avanesid teise seti lõppedes uuesti taevaluugid, mis lõpetasid maailma esireketi piinad reede õhtuks. Päeva ühes oodatuimas matšis Stan Wawrinka ja Juan Martin Del Potro vahel suutis argentiinlane võtta šveitslaselt 8 aasta taguse revanši. Pikalt vigastuspausilt tagasitulekut tegev 2009. aasta US Openi tšempion Del Potro kaotas küll avaseti, aga suutis järgnevad kolm setti enda kasuks kallutada ja näitas kogu tennisemaailmale, et vana hea Delpo on tagasi suures mängus. Meeste turniiril oli veel kaks märkimisväärset lahingut. Hispaanlane Feliciano Lopez suutis lahingus värvika itaallase Fabio Fognini vastu tulla välja 0-2 kaotusest ning kuumavereline Austraalia täht Nick Kyrgios suutis samuti viiendas setis üle mängida mitte vähem värvika sakslase Dustin Browni. Nüüd asuvad Lopez ja Kyrgios omavahel välja selgitama, kumb väärib kohta 16 parema seas.

Kas Djokovic tõuseb tuhast?

Laupäevaste mängude kõige põletavam küsimus on, et kas Novak Djokovic suudab täbara seisu ümber pöörata ja hoida elus unistust teha sel aastal stiilipuhas Grand Slam. Raskes seisus on ka turniiri kahekordne võitja tšehhitar Petra Kvitova kes oma teise ringi kohtumises venelanna Ekaterina Makarova vastu kaotas võitlusliku avaseti 5-7. Ning kui keegi soovib visuaalset treeningut oma servi parandamiseks, siis jälgige mänge Isner-Tsonga ja Sock-Raonic. Oma sadakond ässa peaksid need mehed küll kamba peale täna lööma.

Peale selle võivad jätkuvad vihmahood sundida korraldajaid murdma üht Wimbledoni traditsiooni ja üle 12 aasta peavad mängijad tulema All England Clubi muruväljakutele ka turniiri esimese nädala pühapäeval.

Margus Uba mängupäevale ette vaatav kommentaar ilmub Wimbledoni turniiri ajal igapäevaselt. Wimbledon 2016 on Eestis nähtav Starmani vahendusel Eurosport 2 kanalil nii kaabelvõrgus, üle õhu leviva signaali vahendusel ning ka arvutites ja nutiseadmetes.