"Kui Serena seda teha suudab, on see tänapäeva konkurentsi ja mastaape arvestades minu silmis suurem saavutus kui Grafi 88-ndal aastal tehtu," arvas Uba. "Konkurents tiheneb kogu aeg, tahtjaid tuleb üha rohkem juurde ning seda raskem saab olema tulevastel tennisistidel suure slämmi võitu püüda."

See, et Williams Londonis võitmatuks jäi ja finaalis 6:4, 6:4 hispaanlanna Garbine Muguruza alistas, Uba ei üllatanud. "Lõpptulemus oli oodatav. Kõige keerulisem matš oli tal vast Azarenkaga (neljandas ringis alistas Victoria Azarenka 3:6, 6:2, 6:3 - toim), aga see oskus ja tahtmine endast lõpuks kõik välja pigistada ning kõik tähtsad matšid võita näitab, kes on tõeline tšempion," ülistas Uba Williamsit.

Kui Williams peaks New Yorgis neljandagi suure slämmi võitma, mis eesmärgid talle sportlaskarjääris üldse järele jäävad? "Kõigeapealt peab ta jõudma järgi Steffi Grafi ja Margaret Courti saavutustele. Kui selle hooaja motivatsioon number üks on võita US Open ja saada Slämm kätte, siis järgmine stiimul oleks püüda neid tiitleid kaitsta koos olümpiavõiduga, nagu tegi Graf 1988. aastal koos Seouli olümpiavõiduga," märkis Uba. "Mingisugune stiimul peab sportlasel olema ja neid Serenal veel jagub."

Serena võidu kõrval on Ubal kahju, et Djokovic oma võimaluse neljale suurturniiri võidule aastas French Openil minetas. "Tänast võitu vaadates paneb imestama, kuidas Djokovic ei suutnud Wawrinkat Pariisis võita. US Open oleks niiviisi väga põnevaks tehtud," lisas Uba.

Williams võitis täna oma karjääri 21. suure slämmi tiitli, sakslannal Steffi Grafil on suuri karikaid 22, austraallannal Margaret Courtil 24.