Esimeses setis topeltveaga servimurde Raonicile kinkinud Federer sai jalad maha järgmises kahes setis ja neljanda seti üheteistkümnendas geimis seisul 0-30 Raonici pallingul tundus finaalikoht juba sama hea kui käes olevat. Vajalikku servimurret siiski ei järgnenud ja takkatippu kaotas Federer oma järgneva pallingugeimi 40-0 eduseisust. Viiendas setis piisas Raonicile ühest ja ainsast servimurdest, et tagada tee elu esimesse Suure Slämmi turniiri finaali.

Üllatuslikult mängis Federer kohati väga passiivselt oodates vastase lihtvigu, lisakäiku kogenud Federeril sedapuhku kusagilt võtta polnud. Kas selle põhjuseks olid närvid või Federeri kartus ohtliku vastase ees, aga mängu statistikas torkas silma ka topeltvigade arv. Neid kogunes Federerile lausa viis, millest kaks lõi šveitslane järjest just neljanda seti kaheteistkümnendas geimis. Enne poolfinaali oli Federer viie eelmise ringi ja seitsmeteistkümne mängitud seti peale kokku teinud vaid kaks topeltviga. Federeri serv ei olnud võimsa Raonici vastu piisavalt hea ja tänu sellele kannatas ka mängukindlus nii tagajoonel kui ka võrgus mängides. Raonic omakorda servis võimsalt kaotades viie seti peale oma servigeimi vaid korra.

Teises poolfinaalis läks kõik algse stsenaariumi kohaselt kui šotlane Andy Murray alistas Tšehhi esireketi Tomas Berdychi kindlalt settidega 3-0 ja sammus oma karjääri kolmandasse Wimbledoni ja kokku üheteistkümnendasse Suure Slämmi turniiri finaali. Murray on tänavu finaali jõudnud kõigil kolmel Slämmil, võit veel siiski puudu.

Noormeeste paarismängu veerandfinaalis alistasid Kenneth Raisma ja kreeklane Stefanos Tsitsipas järjekordsed vastased ja jõudsid tänasesse poolfinaali. Tublid poisid!

Serena Williamsi kolmas suur võimalus korrata Graffi rekordit

Tänavuse Wimbledoni naisteturniiri võitja selgitavad tiitlikaitsja ja oma seitsmendat Wimbledoni tiitlit jahtiv Serena Williams ning 2012. aasta poolfinalist Angelique Kerber. Mängus on erakordselt palju ja seda just maailma esireketi jaoks. Alates eelmise aasta triumfist All England Clubi väljakutel on Williamsil olnud käeulatuses legendaarse Steffi Graffi Suure Slämmi turniirivõitude rekord. See samm, mis tundus kogu tennisemaailmale nii väike ja vaid aja küsimus, on muutunud pikaks agooniaks. Oma rolli etendab selles ka tänane finaalivastane Kerber. Kuus kuud tagasi Austraalia lahtiste finaalis kohtusid just needsamad naised ning siis suutis vasakukäeline sakslanna rikkuda maailma esireketi peo ja võita oma karjääri esimese Suure Slämmi tiitli. Mõru pilli alla neelanud Williams võitles endale välja teise võimaluse Prantsusmaa lahtistel, kuid tolles finaalis osutus viimaseks komistuskiviks noor hispaanlanna Garbine Muguruza.

Nüüd, täpselt aasta hiljem oma viimasest Slämmi võidust, on Williamsil käes võib-olla parim võimalus võita oma 22. Suure Slämmi tiitel. Maailma prestiižsema tenniseturniiri peaväljak on talle karjääri jooksul olnud äärmiselt edukas paik. Oma kaheksast Wimbledoni finaalist on ta kaotanud vaid kaks, mõlemad oma vanemale õele Venusele. Peale selle sobib muruväljak tema võimsale mängustiilile nagu valatult. Kuid ka maailma neljandale reketile on muruväljakud vägagi kontimööda, tänavusel turniiril pole Kerber seni kaotanud ainsatki setti.

Kas Williams jõuab oma kauaoodatud sihini või näitab Kerber, et tiitel Melbourne’is polnud juhus? Üks on kindel, Williamsil on meeles Austraalias juhtunu ja alahinnata sakslannat ta ei tohi.

Margus Uba mängupäevale ette vaatav kommentaar ilmub Wimbledoni turniiri ajal igapäevaselt. Wimbledon 2016 on Eestis nähtav Starmani vahendusel Eurosport 2 kanalil nii kaabelvõrgus, üle õhu leviva signaali vahendusel ning ka arvutites ja nutiseadmetes.