Päeva esimeses poolfinaalis ei andnud maailma esireket Serena Williams mingisugustki armu karjääris esmakordselt nii kaugele jõudnud Jelena Vesninale. Kõigest 2 geimi venelannale lubanud tiitlikaitsja vabastas väljaku 50-minutilise mängu järel ja astus sammu lähemale kordamaks legendaarse Steffi Grafi Suure Slämmi üksikmängu tiitlite rekordit.

Teises poolfinaalis oodati märksa põnevamat heitlust maailma neljanda reketi Angelique Kerberi ja Venus Williamsi vahel. Turniiril settigi kaotamata poolfinaali jõudnud Kerber ei rikkunud ka poolfinaalis oma ilusat seeriat ja alistas üle kuue aasta nii kaugele jõudnud turniiri viiekordse võitja 6:4, 6:4. Nii kadus arvatavasti viimane võimalus näha kahte legendaarset õde veel kord omavahel ära jagamas ühte neljast Suure Slämmi tiitlist. Laupäevane finaal tuleb seega tänavuste Austraalia lahtiste kordusetendus, kus kindlasti on tiitlikaitsjal Serena Williamsil soov võtta revanš Melbourne'is saadud ning kätte maksta vanema õe eilse kaotuse eest.

Noormeeste paarismängu teises ringis olid kaks Eesti parimat mängumeest Kenneth Raisma ja Mattias Siimar omavahel vastamisi. Kolmes setis võttis võidu Raisma, kes koos kreeklase Stefanos Tsitsipasega sammusid edasi veerandfinaali.

Ja siis jääb neid kaks…

Meeste üksikmängus on sõelale jäänud veel neli meest. Roger Federer astub täna platsile kanadalase Milos Raonici vastu juba oma karjääri üheteistkümnendas Wimbledoni poolfinaalis. Raonic on poolfinalistidest noorim ja kõige agressiivsema mängustiiliga. Federer juhib omavahelistes kohtumistes võitudega 9-2 ja kuigi Raonic võitis kahe tennisestaari viimase omavahelise lahingu, pole Raonic suutnud seitsmekordset Wimbledoni meistrit kordagi üle mängida ei Suure Slämmi turniiril ega muruväljakul. Raonic on Wimbledonis nelja viimase hulgas teistkordselt ja just Federer oli see, kellele kanadalane oma esimesel üritusel kaks aastat tagasi pidi settidega 0-3 alla vanduma. Federer on selles paaris ehk imeõrn favoriit, aga Raonic kindlasti näljasem ja ohtlikum kui iial varem. Andy Murray ja Tomas Berdychi vahelises teises poolfinaalis on omavaheline võitude saldo enne tänast 8-6 kolme aasta taguse tšempioni Murray kasuks, Slämmidel intrigeerivalt 1-1 viigis ning murul kohtutakse üldse esimest korda. Samas jääb Berdychi viimane võit Murray üle juba pea kolme aasta taha, šotlane on võitnud neli viimast omavahelist madinat. Berdych on Wimbledoni finalist aastast 2010, seega kogematuse taha Tšehhi esireket pugeda ei saa. Murray on selles paaris siiski kindel soosik. Selleks, et korralik üllatus sepitseda, peab Berdychi serv täna kulgema kui unelm ja Murray mängima alla oma tavalise par'i.

Margus Uba mängupäevale ette vaatav kommentaar ilmub Wimbledoni turniiri ajal igapäevaselt. Wimbledon 2016 on Eestis nähtav Starmani vahendusel Eurosport 2 kanalil nii kaabelvõrgus, üle õhu leviva signaali vahendusel ning ka arvutites ja nutiseadmetes.