Kui maailma esireketile on see kaheksas järjestikune ja kokku 32. Suure Slämmi poolfinaal, siis Jelena Vesnina on nii kaugele jõudnud esmakordselt oma karjääris. Ameeriklanna ning venelanna on varem mõõgad ristanud neljal korral, kusjuures Vesnina pole Williamsilt nelja mängu peale saanud settigi. Samas muruväljakul see paar varem omavahel kohtunud pole. Mängu favoriidikoormat kannab oma seitsmendat Wimbledoni tiitlit püüdev Williams, venelannal omakorda pole kaotada midagi ja tihtipeale just sellises olukorras muutub pall veel eriti ümmarguseks.

Teises poolfinaalis kohtuvad turniiri viiekordne võitja Venus Williams ja 2012. aasta finalist Angelique Kerber. 36-aastane Williams, kes on vanim Suure Slämmi poolfinalist pärast 1994. aasta Martina Navratilova saavutust, on varem sakslannaga kohtunud seitsmel korral. Kerber on võitnud nendest neli, kaasa arvatud ainsa omavahelise mängu murul, mis leidis aset Londoni olümpial neli suve tagasi. Mängu favoriidiks võib pidada tänavuste Austraalia lahtiste võitjat Kerberit, kes pole seni turniiril veel settigi kaotanud. Üle kuue aasta Slämmi poolfinaali jõudnud Williamsit kannustab kindlasti soov kohtuda oma õega nende üheksandas omavahelises Suure Slämmi turniiri finaalis.

Roger Federeri imeline comeback tagas koha Wimbledoni poolfinaalis

All England Clubi peaväljaku publik sai eile tennisedraamat ja närvikõdi kogeda täie raha eest. Nii Roger Federer kui ka Andy Murray võitsid oma veerandfinaalid pärast tuliseid võitlusi, mõlema favoriidi väljalangemine turniirilt rippus juuksekarva otsas. Eriti Federeri puhul. Horvaatia esireket Marin Cilic võitis kaks esimest setti, omas kolmanda seti kurikuulsas seitsmendas geimis kolme järjestikust murdepalli ning sai neljanda seti lõpus kolmel korral kogeda matšpalli mekki. Turniiri seitsmekordsel tšempionil Federeril polnud siiski plaanis väljakult kaotajana lahkuda ja näitas korduvalt otsustavate punktide mängimisel erakordset võitlusvaimu ja keskendumisvõimet. Otsustavas viiendas setis oli 2001. aasta Wimbledoni wild cardist üllatusvõitja Goran Ivanisevici hoolealusele Cilicile viimane nael kirstu üks ja ainus servimurre, mis tagas šveitslasele pääsu homsesse poolfinaali.

Draamast tulvil oli ka peaväljaku teine veerandfinaal kus kodupubliku lemmik Andy Murray oli kahe esimese seti võiduga sammumas kindla võidu poole prantslase Jo-Wilfried Tsonga üle kui järsku kahes järgnevas setis Tsonga mänguohjad enda kätte haaras ja viigistas seisu kaks kahele. Otsustavaks sai viienda seti esimene geim kus Tsongal oli murdepalli näol ülihea võimalus lõplikult kohtumise saatus enda kasuks pöörata, aga Murray närv pidas pingele vastu. Šotlane loovutas seejärel Tsongale veel vaid ühe augeimi ja väljus mängust pingsate sündmuste järel siiski ise võitjana. Ülejäänud kahes veerandfinaalis olid jõudude vahekorrad selgemalt paigas. Nii Miloš Raonic kui ka Tomaš Berdych alistasid oma vastased Sam Querrey ja Lucas Pouille’i ilma suurema kisa-kärata.

Margus Uba mängupäevale ette vaatav kommentaar ilmub Wimbledoni turniiri ajal igapäevaselt. Wimbledon 2016 on Eestis nähtav Starmani vahendusel Eurosport 2 kanalil nii kaabelvõrgus, üle õhu leviva signaali vahendusel ning ka arvutites ja nutiseadmetes.