Wimbledoni soojendusturniiri Eastbourne’is võitnud Cibulkova ja poolatari mäng kujunes eepiliseks maratonkohtumiseks. Mõlemad naised jätsid endast väljakule kõik ja pärast kolmetunnilist heitlust võis just slovakitar õnnest murule variseda. Turniiri kolmas asetus oli seljatatud ja koht karjääri teises Wimbledoni veerandfinaalis tagatud. Murul käisid ka mõlemad õed Williamsid. Eile Annika Becki alistamisega karjääri 300. Suure Slämmi mängu võiduni jõudnud Serena jätkas edukalt pürgimist tiitli suunas, kui alistas kahes setis kogenud Svetlana Kuznetsova. Samal ajal kõrvalplatsil mänginud vanem õde Venus oli parem Carla Suarez Navarrost. Kui mõlemad õed peaksid jätkama sama hooga, siis on väga tõenäoline, et laupäeval peetav finaal võib kujuneda üheksandat korda Suure Slämmi turniiride ajaloos Williamsite pere siseasjaks.

Meeste kaheksandikfinaalid suuri üllatusi ei pakkunud, tšehhide omavaheline duell kestab

Tasavägiseid kohtumisi siiski leidus, lausa kaks lõpule jõudnud matši nõudsid täit viit setti. Esmakordselt jõudis Slämmil veerandfinaali prantslaste tõusev täht Lucas Pouille, kes tuli otsustavas setis servimurdega kaotusseisust välja Bernard Tomici vastu. Milos Raonic alistas settidega 3-2 Belgia esinumbri David Goffini, kuigi belglane oli seejuures võitnud kaks esimest setti. Head minekut näitas taaskord eelmises ringis maailma esinumbri Novak Djokovici üle mänginud Sam Querrey, kes Ühendriikide Iseseisvuspäeval end samuti esimest korda elus Suurel Slämmil veerandfinaali mängis. Favoriidid Federer ja Murray said kirja lihtsad 3-0 võidud, Nick Kyrgios ei omanud Murray vastu terve kohtumise peale mitte ainsatki murdepalli. Marin Cilic ja Jo-Wilfried Tsonga vastaste vigastuste tõttu oma võistlussärke väga higiseks ei saanudki. Õhtu viimases kaasmaalaste heitluses omas kogenum tšehh Tomas Berdych noore Jiri Vesely vastu neljandas setis lausa viit matšpalli, aga Vesely suutis kiires lõppmängus üle kivide ja kändude seitsmenda settpalliga kohtumise saatuse lükata järgmisesse päeva, viiendaks setiks oli Londoni õhtu juba liialt hämar. Meeste üksikmängu veerandfinaalid peetakse Wimbledonis kolmapäeval.

Noorteturniiril said Kenneth Raisma ja Mattias Siimar mõlemad kaotused asetatud mängijatelt kahjuks juba avaringis.

Naised hakkavad selgitama poolfinaliste

Kui meesteturniiril on teisipäev sisuliselt puhkepäev, siis naised hakkavad mängima juba kohtade eest poolfinaalis. Veerandfinalistide hulgast leiame mitu üllatusnime, nii Jaroslava Švedova kui ka Jelena Vesnina on jõudnud esimest korda karjääris nii kaugele. Serena Williamsiga kohtuvale Anastasia Pavljutšenkovale on tänane Suure Slämmi veerandfinaal karjääri kolmas, viimati jõudis venelanna nii kaugele US Openil 5 aastat tagasi. Ükski kolmest üllatajast ei kanna omas paaris favoriidikoormat, sellegipoolest on raske uskuda, et üllatused on tänavuseks turniiriks läbi. Veerandfinaalide põnevaima paari moodustavad tänavuste Austraalia lahtiste võitja Angelique Kerber ja Simona Halep. Maailma neljas ja viies reket on varasemalt omavahel kohtunud kolmel korral. Võitudega 2-1 juhib rumeenlanna, kuid viimati tänavu aprillis kohtudes võttis kindla võidu vasakukäeline sakslanna. Mõlemad mängijad on korra karjääri jooksul Wimbledonis poolfinaali jõudnud, Halep tunamullu ja Kerber 2012. Kumb saab teistkordselt teise nädala neljapäeval All England Clubi murule tulla, näitab juba tänane päev.

Margus Uba mängupäevale ette vaatav kommentaar ilmub Wimbledoni turniiri ajal igapäevaselt. Wimbledon 2016 on Eestis nähtav Starmani vahendusel Eurosport 2 kanalil nii kaabelvõrgus, üle õhu leviva signaali vahendusel ning ka arvutites ja nutiseadmetes.