Reedel oli Djokovicil õnne ja vihmasadu katkestas mängu talle kõige sobivamal hetkel, kui ta oli settidega 0-2 kaotusseisu jäänud. Eile, kui uuesti platsile tuldi, tundus kõik minevat Djokovici tahtmist mööda. Kolmanda seti võit ja servimurre neljanda seti üheksandas geimis andis mõista, et reedene tujutsemine oli pühitud ja Djokovic oma mängurütmi ja –isu taaskord leidnud. Seti lõpus siiski väga ebakindlalt mänginud Djokovic lasi Querrey mängu tagasi ja vaatamata sellele, et ka kiires lõppmängus oli Djokovic lausa kahel korral minimurdega ees, läksid seti ja ühtlasi mängu viimased punktid Querreyle. Pärast mängu Djokovic küll kiitis vastast ja eriti tema võimast servi (Querrey lõi 31 ässa), aga tõele au andes oleks Djokovic pidanud selle matši enda kasuks pöörama. Pääsu eest veerandfinaali läheb 28-aastane Querrey homme madistama prantslase Nicolas Mahuti vastu.

Andy Murray ei loovutanud oma vastasele John Millmanile taaskord settigi ja jätkab puhaste paberitega, nüüd juba suure soosikuna tiitli osas. Pärast Djokovici langemist tõusid tabeli ülemises osas kahtlemata ennekõike Roger Federeri ja Milos Raonici võimalused finaali jõuda. Teistes eile lõpuni jõutud meeste kohtumistes said suhteliselt kerged võidud kirja Marin Cilic ja Kei Nishikori, seega saavad tennisesõbrad esmaspäeval neljandas ringis nautida 2014. aasta US Openi finaalikordust.

Naistest jätkasid turniiri edukalt favoriitide ringi kuuluvad Agnieszka Radwanska, Simona Halep ja tänavune Austraalia lahtiste võitja Angelique Kerber, kes kõik alistasid oma vastased kahes setis. Kardetud üllatuse sepistas venelanna Ekaterina Makarova, kes lõpetas turniiri kahekordse tšempioni Petra Kvitova teekonna. Reketid pidi pakkima ka üks turniiri mustadest hobustest, 2013. aasta finalist Sabine Lisicki.

Ilmataat seljatas Wimbledoni traditsioonid

Turniiri algusest saadik on mänge kiusanud sagedased vihmasajud ja üle 12 aasta pole Wimbledoni korraldajatel pääsu. Ajakava raamides hoidmiseks on vajalik mängida ka esimese nädala pühapäeval. See teeb mõistagi Wimbledoni publikule suurt rõõmu, sest killukese turniiri atmosfäärist saavad selle tõttu ka need, kel eelmüügist pileteid soetada ei õnnestunud. Meeste turniiril jätkatakse täna pooleliolevaid kolmanda ringi kohtumisi. Kolme aasta tagune Tallinnas peetud Nordecon Open ITF-turniiri tšempion Lucas Pouille Prantsusmaalt on üllatuslikult settidega 2-1 juhtimas Juan Martin Del Potro vastu. Peaväljakul lõpetavad tänase mängupäeva turniiri kümnes asetus Tomas Berdych ning 19-aastane Alexander Zverev Saksamaalt, kes alles paar nädalat tagasi alistas Halle muruturniiri poolfinaalis Roger Federeri enda. Tegemist on Andres Võsandi kunagise konkurendi Alexander Zverev seeniori noorema pojaga.

Naisteturniiril peetakse täna kuus viimast kolmanda ringi kohtumist. A-kategooria staaridest tuleb platsile vaid tiitlikaitsja Serena Williams, kelle vastane on Annika Beck Saksamaalt. Kui maailma esireketile ei tohiks suuri probleeme tekkida 16 parema hulka jõudmisega, siis ülejäänud viis mängu tõotavad tulla äärmiselt põnevad ja võrdsed. Peaväljaku avavad pühapäeval võimas ameeriklanna Coco Vandeweghe ja mulluse US Openi üllatuslik finalist Roberta Vinci itaaliast. Anett Kontaveidi välja löönud Barbora Strycova läheb kätte maksma Ekaterina Makarovale, kes kustutas eile tšehhitari kaasmaalanna Petra Kvitova lootused kolmandat korda Wimbledonis triumfeerida.

Margus Uba mängupäevale ette vaatav kommentaar ilmub Wimbledoni turniiri ajal igapäevaselt. Wimbledon 2016 on Eestis nähtav Starmani vahendusel Eurosport 2 kanalil nii kaabelvõrgus, üle õhu leviva signaali vahendusel ning ka arvutites ja nutiseadmetes.