Massu informeeris Thiemi oma keerulisest olukorrast kolmapäeval. Ühtegi ametlikku teadet pole 41-aastane endine maailma top 10 mängija teinud, mistõttu pole teada, kas tal ka mingid sümptomid esinevad. Uudist kinnitas Austraalia meediale Thiemi isa Wolfgang, vahendab Ubitennis.net.

"Peame esimesed kaks nädalat saama hakkama ilma Nicota, aga siis treenin mina koos Dominici ja Dennis Novakiga - ma arvan, et see peaks nii toimima!" ütles Wolfgang ajalehele Kleine Zeitung.

Thiemi taustatiim loodab, et Massu annab siiski veel negatiivse koroonaproovi ning saab enne 8. veeburaril algavat Australian Openi põhiturniiri Melbourne'i reisida. Arvestades Austraalia nõuet püsida riiki sisenedes 14 päeva karantiinis tundub see aga kahtlane.

"Ta annab paari päeva pärast uue testi. Niipea kui see negatiivseks osutub, liitub ta meiega," lisas Thiemi isa.

Valitseva US Openi tšempioni ja mulluse Australian Openi finalisti isa tegutseb Austraalias enne suure slämmi turniiri ka ATP Cupil Austria meeskonna treenerina.

Thiem on Massu juhendamisel võitnud kuus ATP tiitlit, sealhulgas oma esimese Masters 1000 sarja trofee 2019. aastal Indian Wellsis. Mullu septembris tõstis ta New Yorgis pea kohale karjääri esimese slämmiturniiri võidukarika.

Thiem ning veel mõned tippmängijad veedavad oma kohustusliku karantiiniperioodi Melbourne'i asemel Adelaide'is, kus peetakse jaanuari lõpus enne Melbourne'i lendamist ka üks näidisturniir. Ligi 1200 mängijat ja nende taustajõudu reisivad Austraaliasse spetsiaalsete tšarterlendudega veel sel nädalal.

Koroonaviirusest tingitud reisipiirangute tõttu jätab Austraaliasse minemata ka Rafael Nadali treener Carlos Moya.
1x
00:00