Maailma edetabelis 55. kohal asuv Riske võitis tulemusega 3:6, 6:2, 6:3 ja pääses esmakordselt suure slämmi turniiril veerandfinaali. French Openi võitnud Barty polnud seejuures tänavusel turniiril enne tänast kaotanud veel ühtegi setti.

Austraallannast esireket lõi täna 12 ässa, kuid tegi ka kolm topeltviga ning kümme sundimata viga rohkem kui Riske (25 vs 15). Murdepalle realiseeris Barty viiest kaks, Riske neljast neli. Kohtumine kestis tund ja 36 minutit.

"Ma arvan, et ma alustasin hästi. Hoidsin plaanist kinni, kuidas tahtsin mängida. Teises setis vedas mind aga serv alt," sõnas Barty kohtumise järel. "Lasin Alisoni korduvalt mängu tagasi, kui esimene serv ebaõnnestus. Kokkuvõttes ei mänginud ma halvasti, kuid otsustavatel hetkedel oli Alison täna parem."

29-aastase Riske järgmine vastane on seitsmekordne turniirivõitja Serena Williams (WTA 10.), kes võitis täna Carla Suarez Navarro (WTA 31.) kindlalt 6:2, 6:2.

Veerandfinaali jõudis ka ukrainlanna Elina Svitolina (WTA 8.), kes alistas täna Petra Martici (WTA 24.) 6:4, 6:2, ja hiinlanna Shuai Zhang (WTA 540.), kes mängis üle Dajana Jastremska (WTA 35.) 6:4, 1:6, 6:2.

Samal teemal: