36-aastane Williams ise usub, et talle kui värskele emale peaks kehtima edetabelikoha külmutamise reegel. Kuna WTA regulatsioonid seda lapse saamise puhul praegu ette ei näe, teeb iga turniir oma otsused ise.

Täna toimunud Wimbledoni korraldajate pressikonverentsil tõusis teema teravalt esile. All England Clubi juhatuse esimees Richard Lewis ütles, et ta seisab oma meeskonnaga raske otsuse ees.

"On olnud näiteid, kus mängijaid liigutatakse asetustes ülespoole, kui nad on edetabelis 32 hulgas," ütles Lewis BBC-le. Kui 449. kohale langenud Williams seda juuli alguseks ei suuda, peab ta sisuliselt võimatuks Williamsile asetuse andmist.

Septembris lapse sünnitanud Williams on tennisekarusselli naastes pidanud vaid neli ametlikku kohtumist. Pärast Indian Wellsis kolmandas ringis õele Venusele kaotamist langes ta Miamis välja juba avaringis, kus pidi tunnistama Jaapani tõusva tähe Naomi Osaka paremust.

Maailma esireket Simona Halep avaldas pärast Indian Wellsi arvamust, et Williams oleks pidanud saama kõrgeima paigutuse. Miami turniiri direktor James Blake lausus, et raseduse tõttu edetabelikoha kaotamine on naistele justkui karistus.

Wimbledoni korraldajad lisasid, et teevad lõpliku otsuse, kui on naiste tennise katuseorganisatsiooni WTA-ga asetuse reegleid täpsustanud.

"Mis iganes kokkuleppele me jõuame, tuleb seda austada, aga ma usun, et on vähetõenäoline, et keegi väljaspoolt Top 32 sinna vägisi tõstetakse," ütles Lewis. "Asja teine külg on see, et sedasi jääks 32 seast välja mängija, kes on kogu aasta teinud kõva tööd, et sinna jõuda."