„Öeldakse: jälle venelased! Me ei taha neid," naerab Kuznetsova, kelle avaldused pole alati just väga patriootilised, kirjutab Eesti Päevaleht.

„Me oleme kasvanud oludes, mis on teiste jaoks kujuteldamatud. Me oleme mänginud kilehallis, kus temperatuur oli nullis. Ma olen maganud ühes voodis võhivõõraga, sest millekski privaatsemaks polnud raha. Nii Dinara kui ka mina polnud alguses mitte keegi. Meil polnud Venemaal toetajaid."

Kuznetsova isa on kasvatanud kuus maailmameistrit jalgrattaspordis, ta ema Galina Tsarjova oli Erika Salumäe omaaegne konkurent ja kuuekordne maailmameis­ter trekisõidus.

Svetlana vend­ki on olümpiaatleet. Need näitajad pidanuksid ju Venemaal aitama...

Vähem omalaadne pole Sa­fina tee. Et ta on pooleldi tatarlane, pole Venemaal just pluss.

Ent ta ema Rauza Islanova oli omal ajal tuntud mängija, Tiiu Parmase ja teiste Eesti tippude äge konkurent.

Kes õdedest-vendadest on ol­nud mõlemad maailma esireketid? Safinid on. Marat Safin tõusis esireketiks novembris 2000, õde Dinara on liider praegu.

Liider, kelle kohta Serena Williams ütleb põlglikult: „Pähh, tal pole ju ühtki suure slämmi turniiri või­tu!"

Safina teab, et pole. „Ma olen esireket ja loomulikult pean võitma!" kuulutab ta nüüd. Kuznetsova usub, et publik tahaks fi­naalis näha vähemalt ühte ameeriklannat. Õigupoolest on täna tegemist alles kolmanda „vene finaaliga" suurturniiride ajaloos.

Safina ja Kuznetsova omavahelistes mängudes on 8:5 peal Safina, tänavused kaks mängu on andnud ühe võidu kummalegi. Kes võidab täna?

Söderling üllatab endiselt

23. asetusega Robin Söderling, kes astus French Openil rambivalgusse esireket Rafael Nadali alistamisega, jätkab meesüksikmängus kui tormihoog.

Veerandfinaalis pühkis ta teelt venelase Nikolai Davõdenko, eile poolfinaalis tšiillase Fernando Gonzalezi 6:3, 7:5, 5:7, 4:6, 6:4.

12. asetusega Gonzalez oli soosik, kes ilmutas sisu, suutes mängu tasakaalustada pärast 0:2 taga olekut.

„Uskumatu," laiutas Söderling pärast võitu käsi, sest rootslane oli viimases setis 1:4 taga.

„Algus oli suurepärane, ent tasapisi mäng tasakaalustus. Imestan, kust ma võtsin selle vaimujõu, et otsustavas setis peale jääda?"

Söderlingi treener Magnus Norman oskab vastata. „Oleme vähe aega koos töötanud. Esimene, millega alustasime, oli mentaalse poole tugevdamine," selgitab ta.

Söderlingi finaalivastane on siiani 13 Grand Slam turniiri võitnud, kuid seni French Openi trofeeta šveitslane Roger Federer.