Turniiri omanik Ion Tiriac kohtus Rumeenia väljaande ProSport andmetel eelmisel teisipäeval Berliini linnapea Michael Mülleriga, et just sellist liigutust arutada. Kohtumine toimus Berliini linnahallis ning selle korraldas kahele mehele Emil Hurezeanu, Rumeenia saadik Saksamaal.

Madridi tenniseturniir on naiste kalendris Premier Mandatory ja meestel Masters 1000 kategooriat omanud 2002. aastast. Mullu oli turniiri auhinnafond nii meestele kui ka naistele üle 7 miljoni euro (meestel 200 000 eurot suurem), tänavune turniir tuli paraku koroonapandeemia tõttu ära jätta.

Turniiri leping Madridi linnaga lõpeb ProSport'i teatel 2021. aastal, mistõttu uuribki selle miljardärist omanik muid võimalusi ning lööb käed ilmselt sellega, kes talle tulusama pakkumise teeb.

2018. aastal üritasid Madridi linnaametnikud turniiri Tiriaci käest linnale osta. Hind oli seatud 250 miljonile eurole. Arvestades, et Tiriac küsib turniiri Madridis pidamise eest aastas 10 miljonit eurot, oleks see linnale olnud päris hea tehing, märgib rumeenlaste uudist refereerinud Tennisworldusa.org.