Kontaveit mängib Wimbledonis põhiturniiril viiendat korda. Kui kolmel esimesel juhul piirdus ta avaringiga, siis mullu jõudis ta kolmandasse ringi. Tänavu on ta mullust saavutust seega juba korranud. Eelmisel aastal lõpetas tema teekonna Caroline Wozniacki. Tänavu tuleb eestlannal kolmandas ringis vastamisi minna hispaanlannast tiitlikaitsja Garbine Muguruza (WTA 3.) või belglanna Alison van Uytvanckiga (WTA 47.).

Sel aastal on Kontaveit näidanud suure slämmi turniiridel üldse head minekut. Nii Austraalia kui ka Prantsusmaa lahtistel jõudis ta neljandasse ringi. See tähendab, et Kontaveit on sel aastal suure slämmi turniiridel teeninud kokku juba kaheksa võitu – kolm Austraaliast, kolm Prantsusmaalt ja kaks nüüd Wimbledonist. See tähendab, et suure slämmi turniiride osas on Kontaveidil käsil karjääri parim aasta.

Eestlannadest on suure slämmi turniiridel ühel aastal rohkem võite suutnud koguda ainult Kaia Kanepi ja seda ainult ühel korral. 2010. aastal sai Kanepi kirja 10 võitu – ühe Austraalias, ühe Prantsusmaal, neli Wimbledonis ja neli US Openil. Nii Wimbledonis kui ka US Openil jõudis Kanepi toona veerandfinaali.