Meldooniumit kasutanud Šarapova andis aasta alguses Australian Openil kaks positiivset dopinguproovi. Rahvusvaheline Tenniseliit (ITF) karistas venelannat juunis kaheaastase võistluskeeluga, kuid Šarapova pöördus spordikohtusse, kus langetati eelmisel nädalal otsus, et venelanna võistluskeeld lüheneb 15-le kuule.

Kui Hongkongis alanud WTA turniiril uuriti Stosurilt, mida ta Šarapova dopingujuhtumist arvab, teatas austraallanna: "Ausalt öeldes ma ei suuda seda uskuda. Mul on raske sõnu leida. Ma ei saa aru, kuidas saab üldse sellist vabandust (Šarapova väitis, et ei teadnud, et tarvitas keelatud ainet – toim.) tuua ja pärast seda veel ka kergema karistusega pääseda."

Stosuri arvates käitus CAS väga valesti. "Minu arvates loob see tulevikuks väga halva pretsedendi, sest sportlased võivad ka edaspidi käed üles tõsta ja väita, et see polnud nende süü."

Maailma edetabelis 18. kohal paiknev Stosur lisas, et 29-aastasel Šarapoval ei saa tagasituleku järel tenniseväljakutel kerge olema. "Olen sellest ka teiste tennisistidega rääkinud ja nad on minuga ühel nõul. Arvasime nii juba varem ning nüüd tuli veel selline CAS-i otsus otsa. Ma ei usu, et mängijad teda (Šarapovat) toetavad," rääkis Stosur.