"Ootame maailma parimate tennisistide võõrustamist Melbourne'is. Tundub, et pärast ülikeerulist aastat on tulemas suurepärane Australian Open," teatas Austraalia tippturniiri direktor Craig Tiley.

Korraldajad kinnitasid, et aasta esimesele suurele slämmile on end registreerinud kõik meeste ja naiste edetabeli esikümnesse kuuluvad mängijad.

Meeste konkurentsis on lisaks tiitlikaitsjale Djokovicile end üles andnud esikümne mängijad Rafael Nadal, Dominic Thiem, Daniil Medvedev, Roger Federer, Stefanos Tsitsipas, Alexander Zverev, Andrei Rublev, Diego Schwartzman ja Matteo Berrettini.

Naiste seas on samuti esikümme kohal - lisaks Bartyle Simona Halep, Naomi Osaka, Sofia Kenin, Elina Svitolina, Karolina Pliškova, Bianca Andreescu, Petra Kvitova, Kiki Bertens ja Aryna Sabalenka. Oma kaasalöömist on kinnitanud ka Serena Williams.

Naiste üksikmängus on põhitabeli koha teeninud ka eestlannad Anett Kontaveit (WTA 23.) ja Kaia Kanepi (WTA 93.).

Kontaveit alustab uut hooaega 5.-13. jaanuarini Abu Dhabis peetaval kõrgetasemelisel WTA turniiril, Kanepi on oma kodulehel järgmiseks turniiriks märkinud 1. veebruaril algava Melbourne'i WTA turniiri.

Australian Open peetakse seekord 8.-21. veebruarini.

1x
00:00