28-aastane Šarapova andis jaanuaris Austraalia lahtistel tennisemeistrivõistlustel positiivse dopinguproovi, kui tema verest leiti meldooniumit. Nimetatud ravim oli lisatud keelatud ainete nimistusse alles selle aasta 1. jaanuaril.

Tuntud spordijurist Paul Greeni sõnul võiks Šarapova hankida ka taganjärgi arstiloa südamehaiguste vastu kasutatava meldooniumi tarvitamiseks. Sedasi talitades võib viiekordne Suure slämmi turniiri võitja pääseda juhtunust ehk isegi karistuseta, arvab Green.

"Selle loa hankimine oleks minu esimene soovitus neile (Šarapova tiimile - toim)," sõnas Greene. "Tagantjärgi on loa saamine küll palju keerulisem, kuid mul on olnud üks juhtum, kus see õnnestus."

Šarapova esindaja John Haggerty sõnul ollakse valmis kõike tegema, et olukorrast võimalikult väikeste kadudega välja tulla. Siiski ei ole ta veel kommenteerinud näiteks seda, kas Šarapoval oli meldooniumi kasutamine märgitud oma ravimite nimekirja.

Arstiloa hankimine oleks minu esimene soovitus neile.
Paul Green, spordijurist

Kahe asjatundja hinnangul võivad mitmete sportlaste sama ainega põrumised aidata Vene tennisetähte. Nende sõnul viitab juhtumite paljusus sellele, et sportlasi pole uute keelatud ainete kohta piisavalt teavitatud.

Järgmise sammuna astub Šarapova rahvusvahelise tenniseliidu kohtu ette. Kohtumise kuupäev pole veel kindlaks määratud.