Tänases poolfinaalis mängib eestlanna Virginie Razzanoga (Prantsusmaa, WTA 58), kellega Kanepi on varem mänginud viiel korral, kirjutab Eesti Päevaleht.

Kaks korda on Kanepi prantslannat ka võitnud – viimati oktoobris Tokyos 6:4, 6:2, enne seda aga Pekingi olümpia teises ringis 6:4, 7:5.

Kui Kanepi eile intervjuud andis, polnud Razzano ja tema vastase, venelanna Vera Zvonarjova matš veel lõppenud. „Mul pole suurt vahet, kumb vastaseks tuleb, mõlemad on head mängijad,” lausus eestlanna.

Omaenese eilse mänguga Ka­nepi väga rahule ei jäänud. Tund ja 50 minutit kestnud kohtumises alistas ta maailma 75-nda reketi Jelena Vesnina 6:3, 7:5.

„Eelmisel õhtul lõpetasin matši hilja ja hommikul oli mul esimene mäng. Ega ma palju ma­gada ei saanud, võib-olla mängis see rolli, miks ma ise eriti hästi ei mänginud,” arutles Kanepi.

Vastase kohta jagus Eesti parimal tennisistil aga ainult kiidusõnu. „Vesnina mängis eestkäega väga hästi, ka servid olid kohati head. Palju oli mulle ebamugavaid madalaid ülevõrgupalle.”

Suurt väsimust Kanepi enne tähtsat kohtumist ei tunne. „Lihased on natuke kanged, aga sellest saame koos füsioterapeudiga jagu,” lubas ta.

Eilne võit tähendab Kanepile maailma edetabelis tõusu 24-ndalt kohalt neli kohta kõrgemale, 20-ndaks. Võit poolfinaalis annaks eestlannale 18. ja turniirivõit 17. tabelipositsiooni.

Kanepi vs. Razzano

Kaia Kanepi (23)

WTA 24

WTA võite 0

Tänavune teenistus 56 634 USD

Omavahelised mängud 2 võitu 5-st

Virginie Razzano (25)

WTA 58

WTA võite 2

Tänavune teenistus 56 149 USD

Omavahelised mängud 3 võitu 5-st