2017. aasta French Openil tennisemaailma šokeerinud ja esimese suure slämmi tiitli teeninud Ostapenkol (23) oli triumfi järel probleeme stabiilsusega ning ta ei suutnud enda kanda absoluutses tipus kinnitada. Näiteks Prantsusmaa lahtistel polnud ta viimasel kahel aastal avaringist edasi pääsenud. 2018. aasta märtsis maailma viiendaks numbriks tõusnud Ostapenko läks tänavusele aastale vastu 43. reketina.

"Pärast võitu oli raske aeg. Pidin õppima pingega kohanema, aga nüüdseks on see läbi," rääkis Ostapenko teisipäeval ajakirjanikele. "Lõpuks võitsin esimese mängu (French Openil) pärast kaht aastat."

"Tunnen end palju paremini kui aastaid tagasi. Olen palju harjutanud. Ma ei mänginud USA-s, sest tahtsin ainult liiva peal trenni teha," jätkas lätlanna. "Ootasin liivahooaega ja lõpuks on see kohal. Võtan ühe mängu korraga, aga olen väga õnnelik enda esituse üle. Pean saama mängu stabiilseks. Kui suudan saavutada stabiilsuse, mis mul oli 2017. aastal ja 2018. aasta alguses, suudan ehk esikümnesse tagasi tõusta."

Kolmapäeval ootab Ostapenkot teises ringis ees maailma neljas number Karolina Pliškova. Tšehhitar sai avaringis raske 6:7 (9), 6:2, 6:4 võidu egiptlanna Mayar Sherifi (WTA 174.) üle.

Üllatuse valmistas avaringis aga taanlanna Clara Tauson. 17-aastane tennisist lülitas konkurentsist maailma 25. numbri Jennifer Brady. Tema võidunumbriteks jäid 4:6, 3:6, 9:7.